С трети пореден мач без гол: ЦСКА прекъсна впечатляваща серия срещу Ботев и се отдалечи от Лудогорец


С трети пореден мач без гол: ЦСКА прекъсна впечатляваща серия срещу Ботев и се отдалечи от Лудогорец
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

6637 0

ЦСКА записа трети пореден двубой, в който, не само че не спечели, но и дори не стига до попадение. "Армейците" загубиха с 0:2 при гостуването си на третия в класирането Ботев Пловдив. Така бе сложен край и на серията от шест поредни успеха на "червените" над този съперник в шампионата.

Така футболистите на Стойчо Младенов пропуснаха да се доближат на шест точки от лидера Лудогорец, който изненадващо завърши наравно 1:1 с Царско село. Разликата между първите два тима в подреждането е 9 пункта, а Ботев се доближи на 6 точки от втората позиция.

Предстои прекъсване за двубоите на националните отбори, след което Ботев има ново тежко препятствие - гостуване на шампиона Лудогорец (03.04). ЦСКА се завръща към официалните си мачове пък срещу Берое (02.04).

Ключов момента от срещата бе 18-ата минута, когато капитанът Юрген Матей бе заменен принудително, след като се контузи при предотвратяване на голова опасност. Той бе заменен от младия Християн Петров, който видимо бе много притеснен и това се отрази на играта му.

Ботев нанесе два бързи удара през първата част, а многото атаки на "червените" през втората не доведоха до много опасни ситуации пред вратата на Аргилашки. Най-чистата възможност за гол пред ЦСКА бе малко преди края на първата част. Тогава гостите имаха претенции и за дузпа.

Маурисио Гарсес бе с топка в крака в наказателното поле, но там бранител на Ботев влезе по-остро в краката му, за да я отнеме. Тя все пак се озова на пътя на Вилдсхут, който отблизо и с вратар, който не бе на най-доброто си място, той стреля неточно.

Все пак бранител на домакините се бе хвърлил към голлинията и игра с топката. Първо останаха съмнения за игра с ръка, но повторенията показаха, че такава нямаше. След това обаче се преразглеждаше влизането в краката на Гарсес. Главният съдия Георги Давидов бе призован от ВАР да види отново ситуацията, но и след това той не промени своето решение и дузпа нямаше.

Преди това резултатът бе открит в 24-ата минута, когато Тодор Неделев центрира от ъглов удар и намери Супрайен, който засече с глава и остави безпомощен Бусато. 6 минути след това пък Неделев се възползва от грешка на Християн Петров и Брадли Мазику, като стреля технично и красиво от границата на наказателното поле по земя в далечния ъгъл.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ботев Пловдив започна по-активно срещата и няколко дълги подавания към атакуващите играчи на "канарчетата" създадоха напрежение пред вратата на "армейците", които обаче се справяха.

За първи път се създаде напрежение при домакините около четвърт час след началото на срещата, когато Аргилашки позволи на Кайседо да му отнеме топката, но действието се развиваше на аутлинията, а и стражът бързо легна на земята и улови.

В 18-ата минута Юрген Матей получи контузия при една добра намеса и секунди след това трябваше да бъде принудително заменен. На негово място се появи младият Християн Петров.

24' - 1:0! Натискът на Ботев даде резултат. Тодор Неделев центрира великолепно от ъглов удар и намери Самуел Супрайен, който с глава стреля мощно в средата на вратата и не остави шансове на Бусато.

30' - 2:0! Липсата на Матей веднага се отрази. Наглед безпроблемна топка за отбраната на "армейците", но там младият Петров се хвърли на шпагат по неособено прецизен начин и закачи краката на своя съотборник Мазику, без да има противников играч в голяма близост. Така топката остана ничия, двамата "червени" се оказаха на земята, а Тодор Неделев веднага усети ситуацията и със засилка и с първото си докосване прати техничен изстрел от границата на наказателното поле, който се спря право в долния десен ъгъл на Бусато, който отново нямаше какво да стори.

Малко преди края на първата част ЦСКА имаше страхотен шанс за гол, а и претенции за дузпа. Топката се озова в Гарсес в наказателното поле, но той бе спрян с по-остър шпагат от бранител на домакините. Топката обаче стигна до Вилдсхут, който се отличи с пореден огромен пропуск. Вратарят не бе на място, но Вилдсхут стреля много неточно, като все пак се хвърли бранител на Ботев, който изчисти в ъглов.

Оттам се разглеждаше ситуацията първо за игра с ръка при изчистването, каквато нямаше, а след това и за по-острото влизане в краката на Гарсес. Главният съдия на срещата бе привикан от ВАР да разгледа ситуацията, но прецени, че влизането не е достатъчно да дузпа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част бе стартирана по-активно от домакините, но този път ЦСКА отговори подобаващо. Мухар пресече топка в половината на Ботев и комбинира с Кайседо. След това нападателят напредна, но вместо да комбинира с включилия се и оставен непокрит Мухар - Жорди стреля неточно.

Постепенно ЦСКА завладя инициативата още повече и наложи натиск върху своя съперник. Положенията се редяха едно след друго пред вратата на Аргилашки, но не ставаше въпрос за 100%-ови такива.

Картината на терена не се промени и 10 минути преди края на редовното време, а грешните отигравания в заключителната фаза от страна на ЦСКА и добрите намеси на бранители на Ботев продължиха да изобилстват.

Стартови състави:

Ботев Пловдив: 1. Георги Аргилашки, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мертенс, 8. Тодор Неделев (К), 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 15. Джеймс Ето‘о, 18. Самуел Супрайен, 22. Реда Рабей, 24. Роберто Пунчец

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 19. Иван Турицов, 2. Юрген Матeй (к), 4. Мено Кох, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон Телес, 21. Амос Юга, 24. Карло Мухар, 30. Яник Вилдсхут, 27. Маурисио Гарсес, 9. Жорди Кайседо.

ПРЕДИ МАЧА

Един срещу друг ще се изправят третия и втория в класирането. "Канарчетата" са с актив от 40 точки, докато "армейците" имат 49. При победа днес, тимът на Стойчо Младенов може да скъси изоставането си от лидера Лудогорец на шест пункта, след като снощи "орлите" не успяха да победят последния в класирането Царско село и мачът завърши 1:1.

Миналата седмица "жълто-черните" изпуснаха в края победата срещу ЦСКА 1948 (2:2), а "червените" завършиха изненадващо 0:0 с "царете" на стадион "Българска армия".

И Ботев, и ЦСКА нямат загуба в официален мач през 2022 година!

Първият сблъсък между тях от есенния дял на Първа лига завърши при резултат 3:2 за "армейците". На 17 октомври Жорди Кайседо отбеляза два гола, един добави Георги Йомов, а за пловдивчани точни бяха Тодор Неделев от дузпа и Димитър Тонев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички