"ЦСКА обича Европа и Европа обича ЦСКА": Легенда на "червените" надъха футболистите на Саша Илич


"ЦСКА обича Европа и Европа обича ЦСКА": Легенда на "червените" надъха футболистите на Саша Илич
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2571 0

Футболист номер 1 на България за 1981 година - Георги Велинов, даде интервю пред "Тема Спорт" в часовете преди първия сблъсък между ЦСКА и Базел от плейофите за влизане в груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

Дългогодишният вратар на "армейците" заяви, че клубът е създаден за големите мачове: "ЦСКА обича Европа и Европа обича ЦСКА. Това мисля, че е ясно на всички, дори и на враговете ни. Създадени сме за големите мачове и те винаги са били най-хубавите за нас. Това е така, защото в тях срещаме качествени противници. ЦСКА винаги е играл силно срещу силните, а понякога се е затруднявал срещу наглед по-слаби отбори. Видя се и в последните години. Победихме Базел и Виктория Пилзен със страхотна игра, а сега се измъчихме срещу Македония ГП и Сейнт Патрикс", започна Джони Велинов и добави:

"Но най-важното е, че преминахме през тези отбори. Това са европейски турнири и тук най-важна е победата. Да изиграеш тактически правилно двубоя и да се поздравиш с успеха накрая. А и вече няма лесни мачове. Всички съперници в Европа са трудни, убедихме се сами. Отборите са тактически грамотни и готови да се възползват от всяка твоя грешка".

64-годишният русенец вярва, че Базел е преодолим отбор и е на мнение, че в състава на Саша Илич не трябва да има напрежение, а футболистите трябва да се наслаждават на играта: "В тима не би трябвало да има никакво напрежение. В такива мачове всичко, което се изисква от теб, е да играеш футбол, да се наслаждаваш на играта и да покажеш на какво си способен".

"Естествено, че можем отново да отстраним Базел. Дяволът не е нито черен, нито бял. Очаквам добро представяне и победа за ЦСКА в София, която ще помогне да отидем спокойни в Швейцария и да вземем своето там".

Логично, легендарният футболист на ЦСКА обърна сериозно внимание на вратарския пост: "Бусато продължава да прогресира и това е видно от всички. И така и трябва да бъде. Аз много пъти съм казвал, че той заслужава титулярното място в ЦСКА, защото ни извади в доста мачове. Надявам се да продължи развитието си във възходяща линия, защото съм сигурен, че той все още не е достигнал своя таван".

"Вратарската конкуренция е най-сладка и тя е налице в ЦСКА. И Евтимов се включи на ниво срещу Септември. Младият Алекс Божев също вече започва да влиза в сметките, което е много радващо. Той е уникален вратар и има огромно бъдеще пред себе си. Очаквам много скоро да започне да измества батковците. Да му мислят Саша Илич и треньорът на вратарите Стоян Колев при избора си в следващите месеци. Няма да им е никак лесно", завърши Георги Велинов.

Вижте още: Димитър Евтимов и ЦСКА – какво се крие зад "сухата" положителна статистика?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички