ЦСКА надви Славия и си върна самочувствието преди финала с Левски, официално "армейците" взеха среброто


ЦСКА надви Славия и си върна самочувствието преди финала с Левски, официално "армейците" взеха среброто
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5615 0

ЦСКА официално стана сребърен медалист през настоящия сезон. "Армейците" се справиха със Славия на "Българска армия" (3:1), където настроението беше по-скоро минорно, спрямо това, което сме свикнали да виждаме.

Георги Йомов откри още във втората минута, а до края на полувремето паднаха още два гола във врата на "белите". "Червените" започнаха агресивно и втората част, но отлична контраатака на Славия попари домакините и тяхното настроение. Темпото рязко бе намалено, но победата остана за ЦСКА, която му гарантира квота за квалификациите в европейските клубни турнири, както и доза оптимизъм преди финала за Купата на България срещу Левски.

Славия остава на последната позиция в шестицата (37 т., 9 зад петия Черно море), а до края на сезона ще бъде домакин на Левски и ще има визита на Ботев Пловдив. И двата отбора са устремени към третата позиция, така че се очакват тежки мачове за "белите".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Червените" започнаха агресивно двубоя и след само минута получиха право на изпълнение на фал от границата на наказателното поле. Опитът на Греъм Кери не доведе до нищо опасно, но след само 30 секунди именно той асистира за 1:0!

Ирландецът получи по левия фланг, от Мазику, и след само поглед центрира към Йомов, който засече топката и я прати в мрежата - 1:0!

В 20' сценарият се повтори и отново комбинацията между чуждестранното крило и бившият играч на Славия Георги Йомов беше успешна. "Бялата" защита отново не успя да избие подаването от лявото крило и родният национал отбеляза за втори път в срещата - 2:0!

След 12 минути дойде и първата голова опасност пред вратата на "армейците". Тони Тасев изпрати отличен пас към наказателното поле, който бе овладян от Бакеро, но ударът на испанеца бе париран от Бусато.

Нищо не може да спре Греъм Кери и ЦСКА тази вечер! В 36-ата минута "червените" получиха право на изпълнение на свободен удар, с който се нагърби ирландецът. Той прати майсторски кълбото в наказателното поле, а Жорди Кайседо напомни за себе си с перфектно засичане с крак, което се прeвърна в попадение! Голът бе преразгледан от ВАР, поради съмнения за засада, но бе зачетен. Това бе трета асистенция от офанзивния играч на "червените" в мача! 3:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част започна с офанзивни промени в лагера на гостите, като се появиха Радослав Кирилов, Георги Вълчев и Кристиян Добрев. Първият и последният комбинираха за 3-1 след само 3 минути игра.

"Червените" имаха възможност за четвърто попадение, но вместо това Славия разви контраатака, завършила с балонно центриране от юношата на Ботев Пловдив, което попадна в краката на опитния Кирилов. Нападателят първо не успя да стреля добре, но топката се върна при него и съумя да я мушне под краката на Бусато. 

В първите 20 минути от второто полувреме Славия пое инициативата и владя топката през 60% от времето. Тимът на наказания наставник Златомир Загорчич отправи цели шест удара, но късметът и "армейският" страж попречиха на "белите" да върнат втори гол. ЦСКА не успя да създаде нито едно опасно положение пред вратата на Вуцов. 

Около 80-ата минута Кайседо се хвърли на плонж и засече с глава центриране на Йомов, но Вуцов успя да спаси. Тук ЦСКА можеше да реши мача, но вместо това се появи тревожна новина за феновете на отбора. Именно еквадорецът получи медицинска помощ, а лекарите сигнализираха, че нападателят има нужда от смяна, но той се изправи и продължи участието си в срещата. 

Пет минути по-късно Асен Дончев замени Иван Турицов, който също е със съмнения за контузия. Играчът изби топката и се строполи на земята, след което последва и смяната, а проблемите за бранителят започнаха с второто полувреме. 

Стартови състави:

ЦСКА: 1 Густаво Бусато, 19 Иван Турицов, 29 Томас Лам, 4 Мено Кох, 18 Брадли Мазику, 24 Карло Мухар, 3 Жеферсон Телес, 8 Греъм Кери, 10 Георги Йомов, 7 Йоан Баи, 9 Жорди Кайседо

Славия: 21 Светослав Вуцов, 3 Ертан Томбак, 23 Емил Виячки, 37 Венцислав Керчев, 4 Людовик Соарес, 5 Мартин Атанасов, 17 Ерол Дост, 7 Йон Бакеро, 88 Тони Тасев, 19 Мартин Сораков, 9 Мартин Петков

ЦСКА - Славия по ТВ: Къде да гледаме дербито в Първа лига?

ПРЕДИ МАЧА

"Армейците" са на второ място във временното класиране с актив от 53 точки, докато "белите" заемат шестата позиция с 37 пункта.

През миналия уикенд ЦСКА загуби тежко от Лудогорец в Разград с 0:5, а Славия завърши 1:1 с Черно море на стадиона в квартал "Овча Купел".

През месец април "бели" и "червени" играха два пъти на 1/2-финалите в турнира за Купата на България. ЦСКА спечели първата битка с 2:0 (12 април), но на реванша (21 април) Славия също постигна успех с 2:0, който прати мача в продължения. В крайна сметка, чрез изпълнения на дузпи, "армейците" се класираха за финал в надпреварата срещу Левски (15 май).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички