Лудогорец остави Ботев Пловдив с "празни ръце", интригата за 3-ото място се завърза още повече


Лудогорец остави Ботев Пловдив с "празни ръце", интригата за 3-ото място се завърза още повече
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

7358 0

Лудогорец успя да победи Ботев Пловдив като гост с 2:1 в мач от 29-ия кръг на Първа лига, който се проведе без публика по трибуните в "Коматево".

Футболистите на Анте Шимунджа имаха игрово превъзходство през почти цялата среща, но все пак два автогола направиха така, че да си тръгнат с трите точки и да съберат актив от 73 на върха в шампионата. Тимът на Азрудин Валентич не бе на познатото си ниво и профука и малкото създадени ситуации.

Така "канарчетата" завързаха още повече интригата за третото място в Елита на България, след като останаха с 49 пункта, а Левски и Черно море, които имат по 46, все още не са изиграли мача помежду си от този кръг. 

Старши треньорът на България Ясен Петров изгледа на живо срещата между Ботев и Лудогорец и видя как Доминик Янков бе контузен още през първото полувреме!

Ето как се разви двубоят на "Коматево":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В Пловдив бе слънчево и подухваше лек вятър, а на трибуните бе пусто, тъй като Ботев отнесе наказание от БФС след мача с Левски. Гостите влязоха по-добре в мача, но първите минути бяха белязани единствено от два корнера. Постепенно "жълто-черните" изравниха играта и Тодор Неделев нанесе първия точен удар в срещата. Слуга не се намеси добре при отразяването му, но топката бе изчистена в ъглов удар, от който не последва нищо по-опасно. 

В 12-ата минута Текпетей опита късмета си от дистанция, но шутът му размина целта с около метър-два. Малко след това Мануел Шоу също стреля много силно от разстояние, а рикошет в главата на защитник от Ботев предотврати чист гол. Натискът на Лудогорец продължи и Ханчич трябваше да се намесва решително в 17-ата минута.

*Телевизионните камери на "Коматево" показаха, че треньорът на националния ни отбор - Ясен Петров, гледа мача на живо. На терена бяха четирима българи - Виктор Генев и Тодор Неделев (Ботев Пд) и Спас Делев и Доминик Янков (Лудогорец).

Пет по-късно Супрайен получи първия жълт картон в мача, влизайки много остро отзад именно в краката на Доминик Янков. Младокът получи лекарска помощ, но не успя да се завърне на терена и Анте Шимунджа направи принудителна смяна, пускайки Рик Джонатан на негово място.

В 32-ата минута "орлите" комбинираха добре по десния фланг и топката се оказа в краката на Тисера. Аржентинецът избра да шутира по диагонал от малък ъгъл, който премина на сантиметри от дясната греда на Ботев. 

ГОЛ - В 39-ата минута Лудогорец организира светкавична контраатака, при която Спас Делев получи подаване на дясното крило, навлезе навътре с топка в краката, залъга, че ще бие, а последвалият му шут влетя във вратата на Ботев Пловдив, но не и без помощта на рикошет, който заблуди Ханчич - 1:0 за Лудогорец!

ГОЛ - Отговорът на домакините бе мигновен - в 44-ата минута Реда Рабей центрира остро от дясното крило, а Па Конате изпревари защитник в "зелено" за първа топка и я насочи неспасяемо във вратата на Лудогорец за 1:1!

*След първите 45 минути тимът на Анте Шимунджа бе владял повече топката (57:43) и бе създал повече голови положения (6:2). Точните удари бяха по един, а корнерите - 8.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Азрудин Валентич и Анте Шимунджа не извършиха смени на почивката, а вторите 45 минути започнаха като първите - с натиск на Лудогорец. 

ГОЛ - В 56-ата минута Лудогорец поведе с 2:1, след като Текпетей пусна извеждащ пас в коридор, а Ето'О се опита да го пресече, но вместо това прати топката в собствената си врата!

Един час след първия съдийски сигнал Симон Слуга се намеси решително, за да избие удар до гредата на Брахими. Малко след това Виктор Генев получи втория жълт картон в мача, а Анте Шимунджа пусна в игра Сотириу на мястото на Тисера. 

В 67-ата минута Брахими бе изведен сам срещу вратаря на гостите, но вместо да потърси силен удар, той реши да заложи на технично изпълнение и Симон Слуга се справи с него. Междувременно пък Сисиньо също получи официално предупреждение - първото за "орлите" в мача.

В 72-ата минута Антоан Бароан замени Виктор Генев и малко след това можеше да изравни резултата, но разочарова и не успя да нацели топката от изгодна позиция. Постепенно темпото на игра значително спадна... Десетина минути преди края на редовното време току що появилият се на смяна Джак Лейн си изкара жълт картон с грубо нарушение в половината на Лудогорец.

Нервите на домакините не издържаха, а Неделев и Димитър Тонев също получиха картони, след като влязоха в спор със съдията за отсъдено от него нарушение в центъра на терена. В заключителните секунди на двубоя Сотириу можеше да направи победата на Лудогорец по-изразителна, но не успя да засече успоредно на голлинията центриране, а след това и Ханчич спаси негов бомбен изстрел от пряк свободен удар. 

Стартови състави:

Ботев Пловдив: 13. Хидайет Ханчич, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мартенс, 8. Тодор Неделев, 9. Мохамед Брахими, 10. Емануел Току, 15. Джеймс Ето'о, 18. Самюел Супрайен, 22. Реда Рабей, 24. Роберто Пунчец

Лудогорец: 12. Симон Слуга, 4. Сисиньо, 8. Клод Гонсалвеш, 10. Матиас Тисера, 14. Дени Групер, 21. Жан Карничник, 23. Мануел Шоу, 24. Оливие Вердон, 37. Бернард Текпетей, 64. Доминик Янков, 90. Спас Делев

Ботев (Пд) - Лудогорец по ТВ: Къде да гледаме двубоя в Първа лига?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Ботев Пловдив - Лудогорец

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Азрудин Валентич е на трето място във временното класиране с актив от 49 точки и ще се опита да запази позицията си до края на кампанията, тъй като четвъртият Левски и петият Черно море имат по 46 пункта.

Този на Анте Шимунджа пък вече играе само за престиж, след като си осигури 11-а поредна титла на България и в момента е със сбор от 70 точки - 17 повече от втория ЦСКА.

През миналия уикенд Ботев Пловдив загуби от Левски на "Герена" с 0:2, а Лудогорец разгроми ЦСКА с 5:0 в Разград.

За последно "канарчетата" се изправиха срещу "орлите" на 3 април (25 кръг) и тогава сблъсъкът на "Хювефарма Арена" завърши 3:0 за "зелените" - голове на Текпетей, Вердон и Каули.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички