ЦСКА може да срещне познат стар проблем с квотите извън Европейския съюз


ЦСКА може да срещне познат стар проблем с квотите извън Европейския съюз

2172 0

Вицешампионът на България ЦСКА може да отново да се изправи срещу стар проблем. А именно - квотите на футболисти, които могат да са извън Европейския съюз. Позволената бройка за такива играчи е 3. В момента те са точно толкова на "Българска армия" - Али Соу, Евандро и Жеферсон.

За момента са привлечени официално 3 нови попълнения от "армейците" - брани­телят Юрген Матей и халфовете Амос Юга и Юнус Санкаре. За щастие на "червените", и 3-мата имат европейско гражданство - защитникът е нидерландец, а двамата полузащитници са с френски паспорти.

Преди време обаче ръководството на Ланс призна на среща с феновете, че крилото на отбора Жул Кейта ще отиде под наем в ЦСКА. 21-годишният играч има само гвинейско гражданство и ако се присъедини към българския отбор, то той ще бъде 4-ият такъв (с уговорката, че никой измежду Соу, Евандро и Жеферсон не бъде продаден).

Отделно ЦСКА е свързван и с ле­вия бек на Генк - Нето Борхес. Той има само бразилски паспорт и също би заемал квота извън Европейския съюз. А ЦСКА със сигурност ще се раздели с още футболисти.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


Цифрите и фактите, които казват, че Георги Тодоров трябва да води Левски за постоянно

Онзи ден колеги установиха, че Петър Хубчев е спечелил едва 51,5% от мачовете си начело на Левски. Затова за...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама