Непълнолетни фенове на ЦСКА и Левски замесени в ексцесиите на протеста


Непълнолетни фенове на ЦСКА и Левски замесени в ексцесиите на протеста
Снимка: БГНЕС

3957 0

Протестите в страната продължават, като в 6-ия ден от тях се стигна до ескцесии. Има дори и няколко задържани, като полицаите споделиха, че са били замеряни с "бомби и боя" и били нападнати. Това стана на специален среднощен брифинг от тяхна страна. На него обаче бе споделено, че има замесени фенове на ЦСКА и Левски.

"Бяха хвърлени две бомби – не казвам пиратки, не казвам бомбички. Бяха хвърлени в средата на множество, пред стъплата на "Народно събрание 2". Имаше журналисти, репортери, имаше и полицаи. Едно момче от протестиращите падна в множеството вследствие на бомбата. Двама от полицаите се наведоха да му помогнат. По това време падна транспаранта, след което, без никаква намеса на полицейски служители започна масово замеряна, на първо място с кутии и пликове с червена боя по сградата. Всички сме в червена боя. Бяха хвърлени стъклени бутилки. Беше счупена вратата и опитаха да влязат вътре. Полицаи без щитове бяха нападнати и бити. Вследствие на нашите действия успяхме да възстановим реда. Бяха хвърлени още много бомбички и бутилки, а като се чупеха миреше на ацетон – запалителна течност.

Аз питам кой ходи на протест с червена блажна боя и с бомбички и защо се хвърлят бутилки. Полицаите, които бяха тук, бяха без защитно облекло. Няма да допуснем нападение над полицейски служители. Голяма част от протестиращите видяха какво се случва и се разграничаваха от провокаторите. След 22 – 23 ч. голяма част от провокаторите започват да действат. Отново се опорочи протеста, досега разговаряхме с организаторите, един от тях е пострадал" - разказа заместник-директорът на СДВР Антон Златанов, който преди е отговарял за безопасното провеждане на футболните мачове.

Именно в тази връзка той бе попитан дали е разпознал някой привърженик на отбор. Тогава той сподели, че накрая имало двама младежи. Те били едва на 15 години, като единият е фен на Левски, а другият на ЦСКА. Нямали лични карти и били на протеста без знанието на родителите си, разказа още Златанов. Той допълни още, че на площада е имало малки групи фенове на отбори, както и други провокатори, като тепърва ще бъдат гледани записи.

Междувременно, от Левски заявиха кога започват подготовка за новия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички