ЦСКА и Черно море изпратиха пролетта с безинтересно реми помежду си


ЦСКА и Черно море изпратиха пролетта с безинтересно реми помежду си
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

5256 0

Черно море и ЦСКА не се победиха в последната среща за двата тима от кампанията. Мачът бе решен от всякаква драма, а това си лечеше и по представянето на футболистите. ЦСКА завършва сезона без трофей и със среброто, въпреки очакванията, с които тръгна за пореден път. Клубът получава право да се бори в Лигата на конференциите.

"Моряците" завършват на пета позиция, което ги лишава от квота за европейските клубни турнири. Това е едно от най-силните класирания в последните години за Черно море, но клубът имаше реални шансове за по-голям успех.

Рутинната среща завърши при нулево равенство, а близо толкова бяха и опасните положения в мача. Най-интересните атаки бяха в края на мача и бяха дело на домакините, но стражът на столичани изби ударите и заслужи поздравленията на "червените" привърженици.

Безспорно лоши новини съпътстваха лагера на ЦСКА, тъй като организираните привърженици на клуба продължават да бойкотират отбора, а Вион и Турицов бяха принудително заменени. За първия остават съмненията за по-тежко състояние, докато при българина се предполага, че е просто насъбрана умора.

Първо полувреме: 

Първото опасно положение в срещата дойде в 13-ата минута и бе дело на домакините. Сердюк центрира от левия фланг, а Милушев засече с глава. Ударът бе неточен, а българинът бе забравен от "червената" отбрана.

Вижте какво направиха феновете на "армейците" около 20-ата минута!

В 28-ата минута Томас Лам събори Беншаа в наказателното поле и главният съдия Ивайло Стоянов отсъди дузпа. Положението бе прегледано и от ВАР, но реферът бе поканен да види ситуацията. В последствие арбитърът отмени решението си и вдигна жълт картон за симулация на чуждестранния футболист.

След неотсъдената дузпа мачът се изнерви, а от домакинските трибуни се чуха ругатни по адрес на БФС. Двата тима си размениха по няколко опасни фалове, както и по една интересна ситуация пред вратите.

Второ полувреме:

Лоша новина за гостите съпътства началото на втората част! Полузащитникът на ЦСКА Тибо Вион получи нова контузия и се наложи да напусне терена, а на негово място влезе аржентинецът Федерико Варела. 

Срещата продължава да бъде груба, а до 60-ата минута бяха отсъдени общо 5 последни предупреждения. Такива получиха Златев и Сердюк от домакините, както и Кох и Турицов за "червените". Преди тях получи и Беншаа за симулацията си през първото полувреме. 

Към 62-ата минута ЦСКА контролира топката през 56% от времето, а до този момент двата клуба са си разменили общо 3 точни удара - по един от двата лагера през втората част, както и един от "моряците" през първото полувреме. 

Един от най-добрите играчи на "червените" Иван Турицов също принудително напусна срещата. Това се случи в 75-ата минута, когато влезе в поредно единоборство, но болките дойдоха по-рано през мача.

Около 80-ата минута дойдоха двете най-опасни положение в срещата. Те бяха пред вратата на ЦСКА, а Димитър Евтимов отрази и двете. Първо Дичев засече отлично центриране от левия фланг, а след това Курьор остана очи в очи с българския страж, но вратарят спаси. Това бе една от малкото ситуации, в които се чуха аплодисменти от сектора за гости.

Нападателят от Мартиника получи възможност и в продължението на срещата, но Евтимов отново се намеси отлично. 

Кошмарите за "червените" продължават и в самия края, тъй като капитанът Кох бе изгонен заради втори жълт картон. След това Живко Атанасов засече отлично центриране, но българският страж изби за пореден път, а топката рикошира в гредата. 

Съставите:

Черно море: Дюлгеров, Попов, Дробаров, Панов, Велев, Сула, Милушев, Златев, Беншаа, Сердюк, Атанасов (K)

ЦСКА: Eвтимов, Жеферсон, Кох (К), Баи, Кери, Кръстев, Вион, Дончев, Турицов, Морено, Лам

Преди мача:

Столичани, които ще завършат сезона на второ място, са определяни като аутсайдер в двубоя. ЦСКА е крайно разколебан след загубения финал за Купата на България от Левски и съпътстващите го скандали. Треньорът на "червените" заяви, че ще изпробва различни тактики за следващия сезон, а отборът е без част от титулярите си. 

В същото време домакините ще се пробват да изпратят сезона с победа, тъй като изгубиха шансове за европейска квота. Тимът на Илиян Илиев е в ужасяваща серия от 5 мача без победа, а в 4 от срещите Черно море загуби. 

ЦСКА е в подобна ситуация в първенството, но има една победа в последните 5 срещи. "Армейците" дори и в успеха срещу Славия не показаха добро лице през цялото време, а "белите" бяха под всякаква критика. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички