Сагата около Йомов няма край: Побой предшествал стрелбата?


Сагата около Йомов няма край: Побой предшествал стрелбата?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2901 0

Появи се нова версия за случая с Георги Йомов и приятелката му Ариа на стрелбата на бензиностанция в София, където пострадаха двама души. Жесток побой над футболиста на ЦСКА и брат му - Теодор Йомов, е предшествал стрелбата на баща им Цецко в краката на двама мъже.

Това стана ясно на заседанието на Софийския районен съд за гледане на мярката за неотклонение на Йомов-старши, съобщава "Телеграф". Според едни поводът, за разигралата се случка, бил паркирана кола, а други смятат, че скандалът се е развил след обидни реплики за жена. 

Защитата на Цецко Йомов твърди, че синовете му са били нападнати и имат медицински свидетелства за боя. По време на екшъна един от тях е упял да звънне на баща им и той пристигнал. По-късно разследването е установило, че Цецко Йомов е извадил огнестрелно оръжие и е стрелял по И.Петров и М.Вълчев, улучвайки левият крак и на двамата пострадали. Бащата на футболиста след това е бил обвинен, че се е заканил в убийство на Петров, изричайки думите "Ще ти пръсна главата". Защитата на пострадалите твърди обаче, че са стреляли двама души - бащата и един от синовете.

В съда също така стана ясно, че присъстващите наоколо свидетели се уплашили и хукнали да бягат към близките сгради. Тодор Йомов и баща му не бяха открити от полицията и затова тя започна да ги издирва. Предадоха се на следващия ден заедно със законно притежавани оръжия. И двамата бяха задържани за 24 часа, но на 18 май Тодор излезе от ареста.

Във фаталната вечер на 16 май приятелката на Георги Йомов е трябвало да пее и забавлява абитуриенти в град Русе, но участието изненадващо пропаднало. Тя спряла да си вдига телефона около 22:30 часа, точно когато се е разигравала случката на столичната бензиностанция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Коя е Ариа - приятелката на Георги Йомов?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички