ЦСКА ги направи 5: Тимът на Саша Илич победи Локомотив Пловдив, но даде и 2 жертви


ЦСКА ги направи 5: Тимът на Саша Илич победи Локомотив Пловдив, но даде и 2 жертви
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

7338 0

ЦСКА победи Локомотив в Пловдив с минималното 1:0 в отложен мач от 7-ия кръг на Първа лига! "Червените" записаха петата си поредна победа в първенството, а това бе първи успех на "Лаута" от 9 юли 2020 година насам. 

"Смърфовете" бяха отборът, който притежаваше повече топката (64:36) и създаде много повече положения - 10:2. Футболистите на Александър Томаш обаче така и не успяха да намерят пътя към вратата на Густаво Буставо, а в същото време тези на Саша Илич показаха голяма ефективност и с единствения си точен удар вкараха гол!

Той бе дело на Лазар Туфегджич, който засече подаване на Иван Турицов от крилото в 28-ата минута. Със спечелените 3 точки ЦСКА събра актив от 40 на първото място в Първа лига и има аванс от 5 пред втория Лудогорец, който обаче е и с два изиграни двубоя по-малко. Локомотив пък остава на четвърта позиция с 30 пункта. 

"Армейците" постигнаха ценна победа на "Лаута", но дадоха и две жертви - голмайсторът Лазар Туфегджич получи разтежение в бедрото и напусна още в края на първото полувреме, а през втората част Мено Кох се приземи лошо на главата си и бе изнесен на носилка!

Ето как се разви мачът Локомотив Пловдив 0:1 ЦСКА:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият точен удар бе отправен още в рамките на първите 60 секунди, но Преслав Боруков не успя да затрудни Густаво Бусато с глава. В 8-ата минута Валентин Железов показа и първия жълт картон - получи го Бирсент Карагерен, който фаулира грубо Марселино Кареасо близо до тъча. 

След 15 минути игра Лазар Туфегджич бе изведен сам срещу вратаря и реши да го прехвърля, а топката мина на около метър встрани от лявата греда. Впоследствие бе маркирана засада, а от повторенията се видя, че решението на страничния съдия е било правилно. 

В 26-ата минута Динко Хоркаш напусна наказателното поле, за да пресече извеждащ пас на Турицов към Назон. Секунди по-късно ЦСКА откри резултата - Раян Бидунга се опита да изчисти една топка, но тя се отби в крака на футболист в "червено" и в крайна сметка отиде при Иван Турицов, а той пусна успоредно на голлинията подаване и Лазар Туфегджич успя да прати кълбото във вратата - 1:0 за ЦСКА! Това бе първият точен изстрел на "червените" във вратата на "смърфовете"!

В 33-ата минута домакините изпълниха първия ъглов удар в мача, след който се стигна до леко разбъркване пред вратата на Густаво Бусато, а Юрген Матей и Амос Юга на два пъти се хвърляха самопожертвователно, за да блокират удари към вратаря. 120 секунди по-късно Дюкенс Назон бе декориран в жълто, след като избута леко съперник при спряна игра. Това бе петият му жълт картон от началото на сезон 2022/23, което означаваше, че ще бъде наказан за домакинството на Локомотив София на 6 ноември.

Натискът в търсене на изравнително попадение продължи и в 37-ата минута Бирсент Карагерен засече с глава центриране отдясно, а топката мина на сантиметри встрани от левия страничен стълб на "армейците". В 39-ата Карагерен на свой ред опита центриране, при което се получи лек рикошет и топката видимо отиваше на главата на налитащия Каракашев, но Юрген Матей се намеси решително и предотврати, може би, сигурен гол!

!4-5 минути преди края на първата част голмайсторът Лазар Туфегджич усети болка в задното ляво бедро и директно напусна терена, а на негово място се появи Браян Морено. На пръв поглед ставаше въпрос за разтежение при сърбина!

Във втората от добавените три минути продължение на първото полувреме Карагерен центрира от ъглов удар, а Матеус успя да нанесе удар с глава, но Бусато бе на мястото си и спаси. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторите 45 минути започнаха с домакински натиск и още в началните секунди се стигна до разбъркване в наказателното поле на ЦСКА. В крайна сметка топката бе изчистена в ъглов удар, от който не последва нищо опасно. 

В 55-ата минута Саша Илич реши да извади нападателя Дюкенс Назон, който вече имаше жълт картон и да пусне на негово място Джонатан Линдсет. Малко след това Матеус засече центриране от пряк свободен удар на втора греда, но пропусна целта с около метър. След това и Александър Томаш извърши първата си смяна - на терена се появи бразилският нападател Джовани, а заменен бе Каракашев. 

В 61-ата минута Железов показа жълт картон на Иван Турицов за нарушение срещу Томашевич. Последва опит на Бирсент Карагерен да намери далечния ъгъл на Бусато от дистанция, но топката профуча на 2-3 метра от лявата греда.

В 69-ата Бубакар Дион отстъпи мястото си на Евандро. "Червените" също извършиха промяна - Станислав Шопов замени Иван Турицов, а Мено Кох се появи вместо Християн Петров. 12-13 минути преди края на редовното време Димитър Илиев пусна хитър пас към Евандро, който от много изгодна позиция стреля изключително слабо и право в Бусато.

!!!Малко след това Евандро бе изведен зад отбраната и се стигна до борба за топката между него и Мено Кох. И двамата паднаха в наказателното поле, а нидерландецът се приземи лошо върху главата си и лекарският щаб на "армейците" влезе на спринт, за да му окаже първа помощ. Междувременно Саша Илич и Александър Томаш се скараха, тъй като играчите и целият щаб на Локомотив поискаха дузпа за нарушение на Кох, каквато на повторенията се видя, че няма, тъй като бразилецът бе този, който държеше опонента си. В крайна сметка напрежението между треньорите бе потушено, а Мено Кох бе изнесен на носилка. Така ЦСКА остана с човек по-малко на терена, тъй като Илич бе извършил всичките си смени. 

В 89-ата минута топката бе сложена на главата на Преслав Боруков, но той не успя да я насочи хубаво и тя прелетя малко над напречната греда. Добавеното време на срещата бе 6 минути заради случилото се с Мено Кох. В края на мача изнервените фенове на Локомотив започнаха да хвърлят предмети по терена и Железов спря играта за кратко. В крайна сметка, "смърфовете" не успяха да създадат повече опасности и ЦСКА си тръгна с три точки от Пловдив!

Стартови състави:

Локомотив Пловдив: 23. Динко Хоркаш, 50. Йосип Томашевич, 91. Райън Бидунга, 4. Мартин Паскалев, 13. Матеус Да Силва, 15. Пиер Зебли, 33. Георги Каракашев, 14. Димитър Илиев (к), 7. Бабакар Дион, 99. Преслав Боруков, 9. Бирсент Карагарен

ЦСКА: 1. Густаво Бусато - 2. Юрген Матай (к), 6. Християн Петров, 5. Брадли Де Нойер, 19. Иван Турицов, 3. Жеферсон, 15. Тибо Вион, 26. Марселино Кареасо, 11. Лазар Туфегджич, 21. Амос Юга, 9. Дюкенс Назон

Локомотив Пловдив - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме мача от Първа лига?

Преди мача:

Гостуващата серия за гостите продължава с пълна сила, но към момента "червените" са безгрешни. Те спечелиха на Коматево, във Враца и Кърджали, а сега ще се опитат да сложат край на серията от две години без успех на "Лаута" с Локомотив. 

"Смърфовете" също се представят стабилно от началото на кампанията и се намират на четвърта позиция във временното класиране с 30 точки. Със седем повече са "червените" на върха, но възпитаниците на Томаш са в серия от две ремита в последните срещи. 

ЦСКА е в серия от осем победи и две поражения в последните 10 срещи, като загубите бяха от Левски и Лудогорец, но тимът игра по коренно различен начин в двата мача. Сега възпитаниците на Илич ще се опитат да спечелят и в Пловдив. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички