Човек, но Капитан... Капитан, но Човек


Човек, но Капитан... Капитан, но Човек
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

5787 0

ЦСКА сгафи сериозно. Играчите на ЦСКА сгафиха още по-сериозно. Капитанът, бившият капитан, Иван Турицов сгафи най-сериозно. Въпреки че не той бе замесен в най-грубите грешки, довели до падението за "армейците" в Лигата на конференциите и поражението с 0:2 от Сепси.

Над 10 хиляди се бяха събрали на "Българска армия", за да подкрепят своите любимци. Ентусиазмът бе голям, а очакванията - огромни. Заради изпуснатата титла в края на миналия сезон, заради трансферите, които за първи път от години бяха толкова добре приветствани от запалянковците.

А когато очакванията са най-големи, тогава разочарованието от евентуален провал е чувство, с което малцина могат да се справят хладнокръвно. Хилядите фенове по трибуните бяха готови да възвеличаят този отбор, подкрепяха го въпреки неубедителната игра, започнала от самия старт на сезона. Но накрая изразиха гласно въпросното разочарование.

Те са хора, нормално е

Псувни, обиди, освирквания. Колкото мощна може да бъде фенската любов, толкова и болезнена може да бъде омразата им. Не всеки играч може да се справи хладнокръвно, когато стига от осанна до разпни го. Иван Турицов не успя.

Той е капитан, не е нормално

Подобно поведение е пагубно за един футболист. Цялото бъдеще на Иван Турицов в ЦСКА е поставено под въпрос. Той изпусна нервите си и се държа недопустимо спрямо привържениците. Въпреки че те бяха зад него в най-тежкия момент. Когато след години чакане бяха на една ръка разстояние от титлата, но дойде онази изпусната дузпа. Почти никой не го нападна.

Разочарованието от поражението, което може рано-рано да извади ЦСКА от евротурнирите и да унищожи мечтата на хилядите му фенове, не е само у привържениците. То е и сред футболистите. Но има разлика между разочарование у играчи, които искат да се доказват в европейски мачове, за да спечелят силен трансфер в чужбина и разочарованието, което един български футболист изпитва при пропуснат шанс да прослави любимия си клуб. Клубът, чиято капитанска лента му е поверена.

По никакъв начин поведението на Турицов не може да бъде оправдано. Още повече от ролята на капитан. Но то може да бъде обяснено. Решението за отнемането на лентата от ръката му е напълно закономерно. Феновете, а и ръководството на ЦСКА, трябва да се замислят: Наистина ли искат Иван Турицов да не бъде част от ЦСКА? Защото към момента твърде сериозна част от фенската маса настоява именно за това. Осъзнато ли е това желание? Може би, отговорът ще дойде, когато си отговорят на запитването: Има ли в момента играч на ЦСКА, който гори повече в мачовете, в дербитата, от Турицов?

Капитан, но човек. А вече само човек. Нека не го забравяме!

Автор: Кристиян Иванов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички