Кой ще бъде капитан на ЦСКА? 3-те очевидни избора + "шанс" за друг българин?


Кой ще бъде капитан на ЦСКА? 3-те очевидни избора + "шанс" за друг българин?
Снимка: БГНЕС

4824 0

Предстоят важни решения за старши треньора на ЦСКА Саша Илич. Освен че сърбинът трябва да измисли как тимът да обърне Сепси в Лигата на конференциите (0:2), трябва да реши и кой ще заеме мястото на Иван Турицов като лидер в отбора. Както е известно, капитанската лента на Иван Турицов бе отнета след реакцията му срещу феновете на отбора след тежкото поражение.

Кои ще са капитаните на ЦСКА?

Титулярният капитан на "армейците" Юрген Матей се възстановява от тежка контузия. В негово отсъствие в официални мачове сме виждали лентата да бъде редовно поставяна на ръката и на други двама чужденци.

Единият от тях е Амос Юга, който не взе участие в първия мач със Сепси поради травма. Другият е централният бранител и сънародник на Матей - Мено Кох. Бранителят обаче бе виновникът за първия инкасиран гол срещу Сепси, а и цялостно не блестя с представянето си.

Ще бъде любопитно дали това ще окаже влияние върху мнението на Илич относно ролята на капитан на Кох. След отнемането на лентата от Турицов пък се зароди и въпросът дали ЦСКА ще има българин, който да бъде сред вариантите за капитан.

Може ли ЦСКА да има друг капитан за българин?

Сред настоящите играчи на "армейците" изглежда има само един българин, който може да заеме тази роля. Димитър Евтимов рядко получава шансове, Станислав Шопов е млад, сравнително отскоро в отбора, а и също не попада редовно в стартовия състав.

Като опция изглежда Християн Петров. Имаше голям период от време, в който той бе несменяем титуляр. Тази практика се промени в последно време, но предвид несигурностите, които "червените" изпитват в защита, не изглежда невъзможно Петров да получи нов шанс сред титулярите. А с това и шанс за капитанската лента. Някои фенове на отбора вече призоваха и за двете.

Вижте реакцията на Турицов срещу феновете на ЦСКА, която му коства капитанската лента (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички