Чертата бе теглена - ясни са глобите след редовния сезон в Първа лига: Къде се нареждат ЦСКА и Левски?


Чертата бе теглена - ясни са глобите след редовния сезон в Първа лига: Къде се нареждат ЦСКА и Левски?
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

17271 0

Отборът на ЦСКА е най-глобяваният в Първа лига, а натрупаните финансови санкции за "червените", след края на редовния сезон в шампионата, са в размер на 139 050 лв, информира "24 часа".

Стойността на глобите за "армейците" е по-голяма над 22 пъти от тази на тима, чийто глоби са в най-малък размер, а именно - Лудогорец.

Чертата бе теглена

Общият брой на платените от елитните клубове санкции след 30-ия кръг е 577 300 лева. По стадионите се внасят куп забранени неща, от което печели само и единствено БФС. Преди средствата отиваха в Професионалната лига, но тази практика бе прекратена. Парите трябваше да отиват в детско-юношеския футбол, но към момента няма доказателства, че това се случва.

Тимът от "Българска армия" е с най-много глоби за скандиране – 23. Веднага след "армейците" се нарежда вечния съперник Левски – с 21. "Сините" са платили глоби в общ размер на 92 550 лв. Трети и по двата показателя е Ботев Пловдив – 14 наказания за скандирания и 63 850 лв.

От другата страна, можем да видим Септември София, който само веднъж е бил наказван за скандиране. Столичният тим е глобяван общо с 6750 лева. По-малко по този показател в касата на БФС е внесъл само Лудогорец – 6200 лв. Орлите имат 4 глоби за скандиране, като любопитно е, че по този показател изпреварват Спартак Варна, който е едва с 2 нарушения. По този показател само по 2 пъти са наказвани също Хебър и ЦСКА 1948.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички