ЦСКА взе гостуването си на Дунав, Чорбаджийски раздава удари като Кубрат Пулев (ВИДЕО)


ЦСКА взе гостуването си на Дунав, Чорбаджийски раздава удари като Кубрат Пулев (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

6225 0

Отборът на ЦСКА спечели гостуването си на Дунав в Русе с 2:0, а точни бяха Фернандо Каранга и Едвин Джеси. Отложеният мач от 23-я кръг на първа лига предложи много емоции през първата част, а през второто полувреме най-интересното положение бе чак във втората добавена минута, когато Джеси вкара първия си гол за "червените".

С тази победа играчите на Стамен Белчев се върнаха на победния път, след като в миналия кръг направиха 0:0 с Черно море. С тази победа ЦСКА събира 54 точки и изостава на три от лидера Лудогорец. За "драконите" това бе първа загуба през пролетния дял от сезона, като те остават 12-и с 21 пункта.

Най-интересната ситуация в срещата бе в края на първата част, когато Божидар Чорбаджийски удари два пъти без топка Васил Шопов, но капитанът на гостите получи само жълт картон за действията си.

ЦСКА очаквано бе по-дейният тим в първите 5', но Дунав бе по-близко до откриването на резултата. В 6' те стигнаха до право да изпълнят корнер, като топката бе изчистена към Бирсент Карагерен, който опита изстрел по диагонала, а топката профуча на сантиметри от напречната греда.

В 9' горната греда бе последният помощник на "червените", след като Карагерен нахлу от ляво и подаде успоредно на вратата, а Мухамуду Ндиайе стреля с десния крак от два метра, като топката се спря в напречната греда.

В 34' ЦСКА стигна до гол. Кристиян Малинов от дясно опита удар, но кълбото се удари в Каранга и влетя във вратата.

В 38' се стигна и до най-интересната ситуация в мача. При центриране в наказателното поле на "червените" Божидар Чорбаджийски удари на два пъти без топка Шопов, за което и двамата получиха жълти картони. Капитанът на ЦСКА заслужаваше директен червен картон, но вместо това Кабаков му показа само жълт. 

Втората част започна с натиск на "червените" и в 50' Роланд Алберг се озова очи в очи с Мартин Луков, но прати топката във външната страна на мрежата.

Играта постепенно премина в половината на ЦСКА след 65', като на два пъти играчите на Малин Орачев опитаха центрирания през Черниаускас, но защитата в червено се справи с опасностите.

В добавеното време на срещата ЦСКА стигна и до втори гол, след като Фернандо Каранга бе изведен в наказателното поле. Бразилецът опита да прехвърли Луков, но ударът му бе неточен. Все пак кълбото попадна в Едвин Джеси, който във втория си мач с екипа на софийския отбор вкара първия си гол.

Преди мача

ЦСКА не може да си позволи нова загуба на точки, след като в последния кръг не успяха да победят Черно море, а веднага след това Лудогорец спечели срещу Септември. Така "червените" за момента са втори с пасив от 6 точки, но и мач по-малко. 

Дунав също показва добра игра от началото на пролетния дял и записаха две поредни победи - 1:2 срещу Витоша и 2:0 срещу Верея, като освен това нямат загуба в три поредни срещи.

Състави:

Дунав: Мартин Луков, Христо Попадийн, Божидар Васев, Мартин Ковачев, Петър Патев, Диян Димов, Красимир Станоев, Васил Шопов, Бирсент Карагерен, Бранимир Костадинов, Мухамуду Ндиайе

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Божидар Чорбаджийски (К), Николай Бодуров, Фернандо Каранга, Роланд Алберг, Станислав Манолев, Кристиян Малинов, Енрике Рафаел, Александър Георгиев, Кирил Десподов, Тиаго Родригес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички