ЦСКА пред изчезване около Националния празник


ЦСКА пред изчезване около Националния празник

823 0

ЦСКА може и да изчезне около националния празник 3 март. До края на този месец и началото на следващия ще бъде публикуван окончателният списък на кредиторите на "червените". След това стартира едномесечен срок, в който трябва да се представи оздравителен план. Ако такъв няма, то директно се отива към ликвидация на дружеството.

При стартиране на такава процедура дружеството е задължено по закон да преустанови всякаква дейност, или, с други думи, да спре да играе мачове. Губи се и членството в БФС.

Оздравителен план по закон имат право да предлагат кредитори с над 30% от вземанията, или само НАП, което е повече от невероятно, синдикът Дора Милева-Иванова, която няма никакво намерение да прави това, и бившите акционери, пише "24 часа". Едва ли обаче някой в крайна сметка знае точно къде са акциите преди началото на процедурата по несъстоятелност.

Заради това в момента се правят всякакви маневри. Очаква се дори да бъдат заведени дела за прехвърлянето на ценните книжа. Това обаче няма да ускори нищо и по-лесно ще изтече едномесечният срок за представяне на оздравителен план.

Това означава, че може и да няма жребий за полуфиналите за Купата. БФС извади Литекс от "А" група и ловчанлии започнаха разпродажба на звездите си, а някои като Илия Миланов избягаха.

Преди първите мачове на 6 април може да изчезне и ЦСКА. Вероятно и заради това се бави тегленето на жребия, което по официално съобщение на профилигата трябваше да бъде веднага след 1 януари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички