"Бразилците костваха работата на Ел Маестро в добрия сезон на ЦСКА"


"Бразилците костваха работата на Ел Маестро в добрия сезон на ЦСКА"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6427 0

Бившият треньор на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, продължава да е тема на интервюта в Словакия. Преди броени дни самият специалист говори пред местното издание sport.aktuality.sk, а сега се допитаха до двама НЕобикновени футболисти по адрес на младия наставник - Мартин Чуди и Лукас Грешак. 

Те бяха сред основните футболисти на Спартак Търнава, който сензационно стигна до титлата през сезон 2017/18 под ръководството на Нестор Ел Маестро.

Чуди и Грешак споделиха, че са изненадани от факта, че бившият им наставник така и не е успял да спечели след това трофей с друг отбор. Той последователно бе начело на ЦСКА, Щурм Грац, Ал Таавун в Саудитска Арабия и Гьозтепе в Турция

Мнението на играчите

34-годишният дефанзивен футболист Грешак, подчерта, че атмосферата в клубовете играе роля върху работата на треньорите:

"Следях изявите му навсякъде и си помислих, че може да надгради шампионския сезон в Търнава. Бях изненадан, че не му хареса никъде. Но в случая значение има дали всичко в клубовете е наред и каква е атмосферата", обяснява опитният играч.

Напускането на ЦСКА

Вратарят обаче бе по-остър в изказването си и даде конкретен пример около треньорския пост с работата на Ел Маестро в ЦСКА. Той открито заяви, че според него чуждестранните футболисти са изиграли роля в напускането на специалиста. 

"Това е футболът. Човек си мисли, че ще поеме рискове и ще стане по-добър, защото знае, че разполага с необходимото. Трябва обаче да има и стечение на обстоятелствата - ръководството да има търпение.

Всяка лига има специфика и различен стил, за много треньори не е лесно да се наложат в друга надпревара. Нестор отиде в ЦСКА заради нас. Той беше на 2-ро място, това беше един от най-добрите сезони за ЦСКА в последните години.

Въпреки това те не харесваха неговия стил на игра, тези бразилци искаха да играят повече футбол и това му коства работата. Не става въпрос само за резултатите, а и за това как съблекалнята реагира на вас", категоричен е Чуди.

Ел Маестро е ЦСКА

Сръбският наставник с английски паспорт се задържа на "Армията" до зимната пауза на сезон 2017/18, когато бе освободен след изключително положителен баланс - 19 победи, 3 ремита и 5 загуби в общо 27 двубоя.

Трябва да се отбележи, че две от пораженията бяха от Копенхаген с по 2:1 в третия предварителен кръг на Лига Европа, а след това ЦСКА отстъпи от Лудогорец, Левски и Славия с по 0:1.

 Ето какво каза наскоро Ел Маестро за периода си в ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички