Босът на Локомотив София даде съвет на недоволните от цените на билетите фенове на ЦСКА


Босът на Локомотив София даде съвет на недоволните от цените на билетите фенове на ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2096 0

Собственикът на Локомотив София Иван Василев даде интервю пред "Тема Спорт", в което коментира недоволството на феновете на ЦСКА от факта, че билетите за сблъсъка между двата отбора ще бъдат на цена от 20 лева.

Както знаем, в идната неделя, 13 февруари, "железничарите" приемат "армейците" на стадион "Васил Левски" в отложена среща от четвъртия кръг на Първа лига. Василев посъветва "на когото му е скъпо, да не идва". Босът на Локо добави, че ЦСКА е фаворит в мача и не очаква никакъв финансов стимул от Разград:

Сред феновете на ЦСКА се породи голямо недоволство относно скъпите цени на билетите...

- Не знам от какво е породено това недоволство. Всичко става скъпо. И за мен всичко става скъпо. На когото му е скъпо, да не идва. Но който е наясно с нещата, знае, че разходите са големи и дори при тези цени на билетите най-вероятно няма да успеем да ги покрием. Все пак това е традиционно столично дерби, интересът е по-голям и е нормално и цените да са по-високи. А и аз не мисля, че 20 лева са много пари. В съседна Гърция мачовете от трета дивизия са с билети по 10, 20, 30 евро. Виждате в тази пандемия какво се случва с цените на горивата, на електроенергията.

Съжалявам, ако играехме на нашия стадион, щяха да са по-евтини билетите. Знаете ли колко струва осветлението, LED екрана, наема, ще наемем отделна охранителна фирма, различна от нашата, отварянето на В и Г сектор създава допълнителни разходи... Над 30 000 лв. ни трябват, за да покрием разходите си за този мач. Всичко струва пари и ние като клубове се опитваме да намерим различни начини за финансиране. Не може само собствениците да вадят от своя джоб, това няма добро бъдеще.

Има ли сили Локомотив да спъне ЦСКА?

- ЦСКА е изявен фаворит. Разполагат с качествена селекция и е напълно реално да имат шампионски амбиции. Но и ние няма да излезем като обречени. Ще опитаме да се противопоставим и, дай Боже, да измъкнем нещо от срещата. Пожелавам си да станем свидетели на интригуващ двубой, за да започне постепенно публиката да се връща по стадионите. Защото не мисля, че само цената на билетите е проблемът.

Известно е, че сте в добри отношения с братя Домусчиеви. Очаквате ли финансов стимул при добър резултат в неделя?

- Досега никой не ми е давал стимул нито във Втора, нито в Първа лига. Финансова инжекция не съм получавал. Само разходи (смее се). Няма да се разсърдя, но засега никой не се обажда. Няма такива работи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички