Разкритие: Какво бави трансфера на Матиас Тисера в Лудогорец?


Разкритие: Какво бави трансфера на Матиас Тисера в Лудогорец?

2975 0

Българският гранд Лудогорец все още не може да официализира трансфера на Матиас Тисера, а причината за това е любопитна и бе обяснена от аржентинския клуб Атлетико Платенсе в официално изявление:

"След различни преговори, проведени с Матиас Тисера, неговият представител и различни клубове, заинтересовани да поемат услугите на последния, клубът реши да приеме офертата на играча за предсрочно прекратяване на отношенията му, в замяна на брутната сума от 1 000 000 щатски долара. Те са платени в песо по официалната обменна стойност, като преводът е направен в централната банка. Детайлите по споразумението бяха договорени и след интензивни преговори всичко беше готово за личното му подписване на 8 февруари 2022 г. пред нотариус", пиша от Платенсе и поясняват:

"Играчът обаче не се яви и реши да пътува до България без да подпише. Вместо това се появи негов представител, който представи пълномощно от името на играча и неговия мениджър, а освен това с документи беше потвърдено, че плащането е факт".

"Платенсе ще продължи да работи в следващите дни, за да стане ясно кой ще плати данъците, които възлизат на 12.75% от брутната стойност. След като неотложните формалности бъдат изпълнени, ще бъде сключена сделка, с която играчът ще изпълни желанието си да продължи кариерата си в чужбина. От Платенсе благодарим на Матиас Тисера за приноса му през тези години и му желаем успех в кариерата", завършва аржентинският клуб.

Или иначе казано - именно въпросните 12.75% (127 500 долара) бавят финализирането на сделката... След плащането на тази сума, "орлите" ще могат официално да обявят трансфера на нападателя!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички