Бомба на "Армията": Любослав Пенев вече не е треньор на ЦСКА?


Бомба на "Армията": Любослав Пенев вече не е треньор на ЦСКА?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

14188 0

Любослав Пенев вече не е треньор на ЦСКА. Това съобщава лидерът на феновете на "армейците" Иван Велчев - Кюстендилеца на стената си във Фейсбук. Той пише, че е разговарял с Любо Пенев, който го е информирал, че вече не е начело на отбора. 

"Току-що се чух с Любо Пенев, който ме уведоми, че вече не е треньор на ЦСКА!", пише Иван Велчев във Фейсбук. Той добавя като коментар, че Пенев е бил уволнен. Новината идва часове след победата на ЦСКА над ЦСКА 1948 в първи мач от новия сезон в Първа лига, в който "червените" се нуждаеха от късен обрат, за да спечелят срещата.

Любослав Пенев беше изгонен от главния арбитър по време на двубоя с ЦСКА 1948, тъй като си изпусна нервите. Той трябваше да догледа мача от трибуните, а след срещата вместо него пред медиите говори неговият колега Пабло Караско. За реванша срещу Лиепая след четири дни ЦСКА ще трябва да бъде воден от нов треньор.

От началото на новия сезон Любослав Пенев и неговият щаб бяха подложени на голям натиск заради неубедителното представяне на отбора. ЦСКА първо беше разгромен от Лудогорец за Суперкупата на България, а след това не успя да победи Лиепая на стадион "Българска армия" в първия мач от Лигата на конференциите. Въпреки това Пенев се ползваше с доверие от страна на "червените" привърженици. 

След мача с Лиепая фенове на ЦСКА нападнаха спортния директор на клуба Стойчо Стоилов. Преди и след мача с Лиепая Любослав Пенев пък беше категоричен, че работи спокойно, има подкрепата на ръководството и няма за какво да се притеснява. Пенев обаче заяви, че хора, получаващи заплати от ЦСКА, изнасят информация от клуба (подробности тук).

Междувременно се появиха информации, че бизнесменът Румен Гайтански иска да стане собственик на ЦСКА. Както е известно, настоящият собственик на ЦСКА Гриша Ганчев обяви преди месеци, че ще се оттегли от клуба. Оттогава насам Ганчев не е коментирал публично решението си.

Любослав Пенев се завърна начело на ЦСКА в края на март тази година, за да замени уволнения Бруно Акрапович. Той изведе "червените" до Купата на България, побеждавайки на финала отбора на Арда. Преди това Пенев беше треньор на ЦСКА през 2019 година, но напуска 3 месеца по-късно след скандал с ръководството на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички