Божков: ГЕРБ използва емоциите на феновете на ЦСКА за предизборните си игри


Божков: ГЕРБ използва емоциите на феновете на ЦСКА за предизборните си игри
Снимка: Lap.bg

7296 0

Общинският столичен съветник Иво Божков от Демократична България успя да внесе допълнително напрежение във феновете на ЦСКА. Той бе сред водещите противници да се даде "зелена светлина" на проекта за реновирането на стадион "Българска армия" във вторник.

Божков обаче побърза да се обоснове в социалните мрежи, след като вижданията му не бяха приети от мнозинството и колегите му одобриха предложенията от "Армията" за реновирането на съоръжението. 

Сега Божков напрегна допълнително обстановката и феновете на ЦСКА моментално реагираха, след като общинският съветник обясни, че политическа партия ГЕРБ е използвала "искрените емоции на феновете за техните предизборни игри", след като през 2019 г. сценарият се е повторил и е последвало бездействане.

Позицията на Божков

"Нека да е ясно - нов стадион на ЦСКА трябва да има и то час по-скоро! Сегашната инфраструктура е подигравка с феновете и софиянци освен, че е и опасна!

Това е мнението ми и това днес защитавах в комисията по екология.

Не се подавайте на наглите лъжи и манипулации на ГЕРБ, които извадиха отново темата предизборно, така както го направиха 2019 година (и бездействаха 4 години)!

Не мога да повярвам колко безскрупулно те използват искрените емоции на феновете за техните предизборни игри

Никой не оспорва нуждата от нов стадион! никой не оспорва нуждата от премахване на част от дърветата, така че този нов стадион да бъде построен!

Това което се случи днес е, че предизиборно ГЕРБ вкараха тази точка в дневния ред преждевременно, като по този начин отварят възможностти проекта да бъде забавен! Точно така - с гласуването днес той може да бъде ЗАБАВЕН! А моето желание е той да НЕ БЪДЕ забавен!

➡️ За хората, който могат да мислят и могат преодоляват първичните естествени емоции давам обяснение защо това гласуване днес може да се окаже вредно за каузата за нов стадион:

➡️ Проекта за нов стадион за съжаление е в доста начална фаза. Все още не са минали съгласувателните процедури в Районната инспекция по околната среда (РИОСВ) и в Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН).

➡️ Решения за изсичане на дървета се взимат от комисията по екология СЛЕД като тези две институции са се произнесли.

➡️ Преди да са взели решение РИОСВ и НИНКА, ние НЕ БЕШЕ ДОБРЕ да разглеждаме проекта, защото това може да го забави.

Как да го забави? Ами днешното разрешение за изсичането на значителната бройка от 75 дървета (срещу което аз нямам против) може да доведе до изискване от страна на РИОСВ за Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС). А стигне ли се до искане за ОВОС това ще забави проекта. Днес отворихме вратата за това!

И не мога да понеса по този брутален начин да се дават предизборно празни надежди на феновете, които искат само едно просто нещо - нов стадион!

Уверявам ви, че нашето гласуване с Марта с Въздържал се (а не с против) по тази точка е защото сме готови дори да станем жертва на огромния хейт от манипулациите на феновете от страна на герб, само и само да ви покажем, че ви се подиграват, когато ви обещават след това гласуване, че ще има нов стадион. За да го има трябва първо НИНКН и РИОСВ час по-скоро да си свършат работата и да вземат решение.

Знаете ли, много добре знам колко важна тема е това за феновете. Най-лесното е да си замълчим, да се снишим, когато наглите от герб продават поредната лъжа и се подиграват с чистите им емоции и надежди. Само че дори с цената на това да останем неразбрани от тези, които няма да прочетат този статус, сме готови да отстояваме спазването на процедурите и разобличаване на предизборните лъжи, които могат да навредят на една кауза", написа Иво Божков в социалните мрежи.

Вижте какво каза Кюстендилеца по темата и обвинението за ГЕРБ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички