Официално: Общинският съвет гласува "ЗА" реконструкцията на "Българска армия"


Официално: Общинският съвет гласува "ЗА" реконструкцията на "Българска армия"
Снимка: Facebook, CSKA Sofia FC

3081 0

Столичният общински съвет гласува положително за дългоочакваната реконструкция на стадиона на ЦСКА - "Българска армия". 9 от имащите право на вот избраха "за", а трима - "въздържал се".

Казусът

От 11:00 часа тази сутрин се проведе събрание на комисията по опазване на околната среда, земеделието и горите към СОС. В дневния ред бе заложено разглеждане на проекта на "червените" за благоустройството на околното пространство в Борисовата градина.

На събитието присъстваха представители на всички заинтригувани страни, а то бе излъчвано и в социалните мрежи, където хиляди запалянковци тръпнеха в очакване да научат изхода от създалата се ситуация.

Обсъдени бяха жалбите по адрес на плановете на клуба за строежа, които от своя страна не успяха да повлияят на крайната оценка на ситуацията от мнозинството. Това бе и една от последните големи стъпки на "армейците" в опита да се сдобият с нов и модерен дом.

Ето какво написаха 31-кратните шампиони в социалните мрежи по повода:

"Нов голям успех по пътя към стадиона!

С пълно мнозинство от 9 гласа „за“, и 3-ма „въздържал“ се постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет одобри проекта за реконструкция на ст. „Българска армия“.

Членовете на комисията се запознаха в детайл с плановете ни да облагородим парковата среда около стадиона, както и намеренията ни да пуснем за свободен достъп 50% от настоящите прилежащи площи. След като премахнем огражденията и преобразим пространството пред съоръжението, алейната среда около стадиона на ЦСКА ще се превърне в едно от най-приятните кътчета в Борисовата градина. Днешната среща беше поредният повод да запознаем широката общественост с искрените си намерения да изградим съоръжение, което ще е в полза на София и да премахнем всички съмнения относно законосъобразността на проекта и най-вече притесненията, че балансът в природата ще бъде нарушен. Както беше подробно обяснено и визуализирано на заседанието това не само няма да се случи, но парк Борисова градина ще стане още по-зелена, по-чиста и по-красива.

Признателни сме, че срещнахме подкрепата на членовете на комисията по екология в СОС с председател г-жа Лорита Радева, както и благодарим в частност на председателя на СОС г-н Георги Георгиев, който застана категорично зад проекта. Благодарим за пламенната подкрепа и на г-н Карлос Контрера. Одобрението на столичната управа беше една от най-важните предпоставки за получаване на разрешително за строеж за реконструкция на стадиона.

Работата, разбира се, продължава. Оттук нататък ни предстоят съгласувания с РИОСВ и НИКН-МК, в които сме входирали цялата необходима информация, свързана с реализиране на инвестиционното намерение и чакаме крайното произнасяне от двете иниституциите. Вярваме, че не бихме срещнали проблеми при обективно разглеждане на документацията. Благодарни сме на хората, които не спъват проекта, а вършат работата си професионално, разбирайки необходимостта от ново, модерно спортно съоръжение, реконструирано със собствени средства, с което столицата ни да се гордее".

На кой стадион стартират "червените" новия сезон у нас?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички