Бившият треньор на ЦСКА и Левски Гочето: Очаквам да продължат напред в Лигата на конференциите


Бившият треньор на ЦСКА и Левски Гочето: Очаквам да продължат напред в Лигата на конференциите
Снимка: БГНЕС

1875 0

Бившият треньор на ЦСКА и Левски - Георги Василев, сподели очакванията си за предстоящите реванши на двата тима в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Пред "Мач Телеграф" Гочето разкри, че шансът на "армейците" за обрат е реален.

"ЦСКА срещна доста сериозен противник със свой стил и облик – физиката и скоростта бяха на преден план. „Червените“ владееха повече топката, но си личеше, че основният проблем е създаването на голови ситуации срещу стабилни опоненти. И все пак игрово ЦСКА беше една крачка по-напред от Сейнт Патрикс, макар и да не създаде кой знае какви положения, но и пред собствената врата не допусна нещо опасно", заяви бившият полузащитник.

Целта в реванша не е нереална – много често ЦСКА е правил обрати като гост. Не съм проследил статистиката, че българските отбори винаги отпадат след поражение вкъщи, но съм гледал „червените“ да стават краен победител именно срещу отбори с англо-саксонски стил, оставяли са диря на Острова. Напълно реално е да успеят – при по-разумна игра, повече задържане на топката и флексибилитет пред вратата на ирландците плюс фигура, която да реализира евентуалните ситуации.

Очаквам Сейнт Патрикс да тръгнат по-агресивно на собствен терен, ще искат да затвърдят аванса си и това ще е удобен момент за контраатака. ЦСКА разполага с бързи футболисти и може би ще имат повече пространства. Нужен ще е стабилен блок в защита – Кох вероятно ще се включи, дано и Турицов се възстанови. Саша Илич със сигурност ще гледа да укроти амбициите на противника и да използва бързината на своя страна. Видно е, че Назон и Бамба все още напипват пулса на отбора, а Линдсет показа самочувствие и загатна за възможностите си, заради които е взет, но е рано за оценки при тях.

От двете злини, да изберем по-малката - тоест минусът да се компенсира и ЦСКА да спечели в редовното време с поне един гол. А впоследствие и да продължи напред.

За Левски не съм се и съмнявал, че ще продължат напред и след колебливото начало накрая справедливостта възтържествува и по-силният отбор отбор победи. Със сигурност ще спечелят и реванша в София“, допълни още той.

Ето каква сума са спечелили "червените" от продажбата на Жорди Кайседо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички