Нежелан от феновете на ЦСКА влезе в европейската история на клуба


Нежелан от феновете на ЦСКА влезе в европейската история на клуба
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6469 0

Жеферсон Телес се превърна в чужденеца с най-много европейски мачове за ЦСКА. Това се случи, след като бразилецът се появи като резерва в последния мач за "армейците" в европейските клубни турнири т.е срещу Сейнт Патрикс, показва справка на Gong.

Така стигналият до националния отбор на Бразилия записа 30-ия си евромач с "червената" фланелка и мина доскорошния рекордьор Ибрахима Гай, който остава с 29 срещи по този показател. Вторият обаче може да се похвали със сериозно одобрение сред привържениците на "армейците", докато новият рекордьор отдавна не е желан на "Армията".

Всъщност феновете на клуба наскоро бяха подготвили списък с нежеланите играчи, като в него попаднаха Юник Вилдсхут, Йоан Баи, Федерико Варела и бразилският полузащитник, който единствено продължава да е част от тима.

Дефанзивният халф дебютира срещу Рига в първия квалификационен кръг на Лига Европа на 12 юли 2018-а година и дотук има един гол и 6 жълти картона в турнирите на УЕФА. Той се разписа при победата с 4:0 над черногорския Титоград през юли 2019-а година.

Абсолютен №1 за ЦСКА остава Тодор Янчев с 45 двубоя, като дългогодишният капитан на "червените" има и 4 гола на европейската сцена.

Ето как се разви последният европейски мач на "червените"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички