Съдбовна дилема на "Армията": Или са ЦСКА и пред Европа, или се обявяват за Литекс и не плащат


Съдбовна дилема на "Армията": Или са ЦСКА и пред Европа, или се обявяват за Литекс и не плащат
Снимка: БГНЕС

7365 0

Утре, 1 ноември, КАС ще разгледа важно дело, свързано с ЦСКА. Става дума за иск, заведен срещу клуба и ФИФА от бившия играч на "червените" Сивард Спрокел, твърди "Спортал". Защитникът настоявал КАС да признае ЦСКА-София за приемник на автентичния ЦСКА, за да може да си получи парите, които "армейците" му дължат.

До този момент обаче сегашният клуб, помещаващ се на "Българска армия", твърди пред съда в Лозана, че не са спортен приемник на ЦСКА, а са бившият Литекс, който си е сменил името. Не се знае дали до утре, когато е изслушването, управата на настоящия ЦСКА ще промени твърденията си.

ОТ УЕФА НЕ ПРИЗНАВАТ ЦСКА-СОФИЯ ЗА АВТЕНТИЧНИЯ КЛУБ

В делото е включена и световната футболна централа, тъй като и тя е на мнение, че ЦСКА-София не е спортен приемник на ЦСКА.

Ако КАС отсъди, че ЦСКА-София е спортен приемник на ЦСКА, то ФИФА и УЕФА ще припишат "червената" история на тима със собственици Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. Тогава обаче двамата ще трябва да платят дълговете на фалиралия клуб по загубени дела в КАС и ФИФА. Ако съдът в Лозана приеме тезата на ФИФА и ЦСКА-София, то тогава клубът няма да е спортен приемник на ЦСКА за пред световната футболна централа, УЕФА и КАС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички