Случаят "Георги Йомов" е в ръцете на швейцарци, адвокатът на ЦСКА заяви: Не вярвам да го е направил умишлено


Случаят "Георги Йомов" е в ръцете на швейцарци, адвокатът на ЦСКА заяви: Не вярвам да го е направил умишлено
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3654 0

Ръководството на ЦСКА е поверило случая "Георги Йомов" на швейцарски юристи - това разкри адвокатът на "червените" Станислав Трендафилов в коментар пред "Мач Телеграф".

Самият футболист, който е със спрени права заради положителна допинг проба, дадена след мача с Македония Гьорче Петров от евротурнирите, е отказал да говори подробно пред изданието със следните думи: "Не искам да коментирам, до седмица всичко ще стане ясно".

"Клубът се е ангажирал със защитата на Георги Йомов. Платени са всички хонорари и такси в швейцарска кантора, която е специализирана за тези въпроси. От там нататък ние, каквото е трябвало като събиране на доказателства и подкрепа за колегите от Швейцария, сме го направили", каза Трендафилов и допълни, че на този етап не може да каже кога точно ще се състои делото:

"Процедурата си върви. Не мога да кажа кога ще бъде делото, швейцарски колеги са поели защитата, а аз оттук единственото, което имам като задължение, е да им помагам и да им се предоставят всички възможни доказателства по правилници и изисквания на УЕФА".

Адвокатът на "армейците" изрази мнение, че бившият национал на България не е действал умишлено: "При установена вина и умисъл в действията на Йомов - наказанието ще е тежко. Не вярвам Георги да го е направил умишлено. Дори съм убеден в обратното. Той е един от футболистите, които се влагат най-много и в тренировките, и в мачовете. Не мога да повярвам, че на 25 години умишлено ще тръгне да рискува и да си съсипва бъдещето".

"При всички случаи това, което мога да заявя със сигурност и на 100% категоричност и всъщност това бяха част от доказателствата, които ще се представят в делото, е, че медикаментите, които се подават от ЦСКА са в рамките на позволеното. Футболистите имат абсолютна забрана да приемат, каквито и да било други субстанции, медикаменти, добавки и т.н. Всичко, което се подава от клуба е на най-високо световно ниво в момента. По никакъв начин не се притеснявам, че може да има някакъв допинг в това, което се дава от щаба и спортно-техническото ръководство на играчите. Това е абсурдно. Медикаментите са проверявани 6 пъти. Минава през 6-степенна скала на проверка, за да стигне до прием от играчите", каза още Станислав Трендафилов.

*В ТОЗИ МАТЕРИАЛ можете да си припомните какво забранено вещество бе открито в пробата на Георги Йомов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички