Бивш треньор и играч на ЦСКА: Лудогорец и тази година ще е недостижим


Бивш треньор и играч на ЦСКА: Лудогорец и тази година ще е недостижим
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1693 0

58-годишният Ангел Червенков, който е бивш футболист и треньор на ЦСКА, даде интервю пред "Тема Спорт", в което сподели впечатленията си от актуалната обстановка на стадион "Българска армия". Той е на мнение, че победата с 3:0 на старта в Първа лига ще даде самочувствие на "червените", но добави, че резултатът не кореспондира с играта:

"Беше постигнат отличен резултат, който ще даде импулс и самочувствие. Винаги е много добре да стартираш по такъв начин. 3:0 е добро цифрово изражение, но за съжаление не кореспондира на играта", започна той и добави:

"Към представянето на отбора може да се отправят доста забележки, но за това има и обективни фактори. Ясно е, че съставът все още не е докрай окомплектован, има липсващи футболисти, някои играчи току-що се завръщат след дълго отсъствие поради контузии, какъвто е случаят с Юрген Матей. Пускането в игра на нидерландеца бе доста рисковано, но се направи с оглед липсата на варианти. Не на последно място смятам, че отборът все още не е добре подготвен - физически и тактически, а това ще се изчиства в процеса на работа, но още на лагера в Австрия се видяха слабости, които спешно трябва да се коригират".

Червенков бе попитан и за Дауда Бамба, за когото стана ясно, че е контузен и на по-късен етап ще се преценява дали ще подпише договор с ЦСКА: "Аз съм имал такъв случай. Тогава ставаше въпрос за много класен футболист, който се връщаше след лечение на тежка контузия. По принцип подобни трансфери крият огромен риск и затова е хубаво да се прецени дали състезателят ще успее да се възстанови, да се впише и така нататък. В конкретния случай аз не бих постъпил по този начин, ако съм треньор на ЦСКА. Това може да се направи в клуб, който е готов да чака. На "Армията" трябва да идват готови футболисти, които да заемат мястото си от ден първи. ЦСКА е гранд и в този отбор няма кой да те чака".

"За мен когато във всеки трансферен прозорец се сменят по 10 състезатели, означава, че не е свършена добре работата в предишния. Не може през няколко месеца да се прави нов отбор. Когато един клуб има големи претенции, то той трябва да разполага с изграден гръбнак и изчистена визия, а да си тръгват и да идват по двама-трима футболисти, за да се освежи съставът и да се вдигне нивото. Според мен селекцията в ЦСКА се бави защото виждаме, че на определени постове все още има липси. Още през пролетта бе ясно, че Кайседо си тръгва, а все още не знаем кой и как ще го замести. Аз винаги, а в това число, когато съм работил с Гриша Ганчев, още през декември съм казвал какви футболисти ще трябва да привлечем през лятото, за да може скаутското звено да си свърши работата", разкри още Ангел Червенков и след това отговори на въпрос на изданието какво очаква от ЦСКА в краткосрочен план и дали отборът ще може да се бори с Лудогорец:

"В ЦСКА се решават много сериозни въпроси в движение. Важно е отборът да спечели предстоящите мачове, които не са със силни противници и да набере увереност. Според мен ЦСКА ще се бори за второто място. Лудогорец и тази година ще е недостижим. Те заздравиха състава, надградиха, организацията им е много добра и изпъкват над другите", завърши бившият треньор на "армейците".

Вижте още: Критиката подейства - нов футболист на ЦСКА започна да навлиза в ритъм!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички