Ас на ЦСКА: Със Стойчо Младенов ми беше по-лесно, при Саша Илич се трудя двойно повече


Ас на ЦСКА: Със Стойчо Младенов ми беше по-лесно, при Саша Илич се трудя двойно повече
Снимка: Emona Tsoncheva LAP.bg

5118 0

Новоизлюпената звезда на ЦСКА Маурисио Гарсес влезе в полезрението на феновете, след като отбеляза хеттрик при победата на "червените" над Арда Кърджали на старта на сезона в Първа лига. Гарсес, който през миналата кампания отбеляза само един гол, вкара цели три в първия си мач под ръководството на Саша Илич.

Бразилецът направи любопитно признание, че му е било по-лесно под ръководството на Стойчо Младенов, защото специалистът говори португалски, докато при Саша Илич трябва да се труди два пъти повече. Трудът обаче е възнаграден и Гарсес очевидно попада в плановете на Илич за стартовата единайсеторка.

"За първи път играя извън Бразилия. Веднага обикнах България. От 7 месеца съм в ЦСКА и трябва да направя едно признание - в началото ми беше по-лесно, тъй като Стойчо Младенов бе начело на отбора и комуникацията беше по-лесна, защото се разбирахме на португалски", каза Гарсес в предаването "Домът на футбола".

"Със Саша Илич полагам двойно повече усилия, за да му покажа, че трябва да бъда в състава. Всеки треньор има собствено виждане за играта и се старая да се адаптирам по-бързо към изискванията на новия наставник", сподели още футболистът на ЦСКА.

"Много пъти съм играл като централен нападател, но тя не е най-подходящата за мен. Чувствам се по-удобно на фланга, защото съм бърз и искам да се надигравам един на един с противниковите защитници. Ако ЦСКА има нужда от мен да играя като централен нападател, ще бъда там. Ще играя там, където прецени треньорът", допълни Гарсес.

Самият Саша Илич засипа с похвали Маурисио Гарсес в Сърбия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички