Мирослав Илич: През 1989 г. Стоичков можеше да премине в Цървена Звезда


Мирослав Илич: През 1989 г. Стоичков можеше да премине в Цървена Звезда
Снимка: H8S Hristo Stoitchkov/Facebook

6251 0

Легендарният сръбски певец Мирослав Илич разказа, че Христо Стоичков е можело да премине в Цървена Звезда, преди да се озове в Барселона. Изпълнителят разказа как се е запознал с родната футболна звезда пред сръбския "Неделник".

"Не го доведох в Звезда. Исках да играе в клуба. Беше 1989 г., когато едно момче искаше да се срещне с мен на мой концерт в София. Той беше най-обещаващият български футболист, а на следващият ден беше мачът, на който ме покани. Тъй като цял живот следя и обичам футбола, веднага казах: "О, ама това е добър играч!", разказа Илич пред изданието.

"Затова се качих на колета, отидох в Ниш да взема моя приятел Витко, за да отидем заедно в България и да гледаме Стоичков. След това дойдох в Звезда при Джая и Цвеле и им казах: "Има едно дете в София, играе страшно. Той е чудо". Междувременно, Живков падна, България се отвори. Той не дойде в Звезда", посочи още певецът.

Както е известно, Камата подсили Барселона през 1990 година. През 2013 г. той отново бе свързван със Звезда, този път в качеството си на треньор. Появи се слух, че българинът ще замени Славиша Стоянович начело на сръбския гранд, но той отрече. А ето кой роден талант се готви да надмине Стоичков по постижения. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички