Бивш капитан на Левски и ЦСКА посочи силните страни и играчи на двата тима


Бивш капитан на Левски и ЦСКА посочи силните страни и играчи на двата тима
Снимка: Levski.bg

1809 0

Бившият капитан и на ЦСКА, и на Левски - Емил Кременлиев, похвали "червените" за представянето им в последно време. Той изтъкна силните страни на двата тима преди днешното дерби. ЦСКА - Левски, първо издание през настоящия сезон, започва в 14:45 часа.

"Ел Маестро залага на висока преса и най-добрата демонстрация беше срещу Локомотив (Пловдив). Там през първото полувреме се игра не само в половината на домакините, но и почти изцяло пред наказателно им поле. ЦСКА имаше толкова положения, че можеше да спечели и с 5-6 гола разлика. Тази агресия е най-яркият компонент в играта им. Избистря се и състав, стиковат се футболистите помежду си.

За мен Естрада беше пълна загадка, но ми прави много добро впечатление. Хайнц и Линдсет също напълно оправдават парите, които са били платени за тях. В последните мачове Естрада участва в почти всички опасности пред противниковата врата. Здрав физически, движи се много правилно, с добра техника, отработен удар, въпреки пропуските, които направи на „Лаута“. Но там и вкара, и подаде за гол и със сигурност има влияние върху представянето на ЦСКА", анализира бившият национал пред "Тема спорт".

"Много хора мислят така, но Уелтън не е във всеки мач главното действащо лице за Левски. Много защитници вече се приспособяват към неговата игра. Особено някои, които отговарят на бързината му, могат да му се противопоставят. И това не значи, че Левски спира да играе. Имат и други оръжия. Халфовата им линия не е за подценяване. Андриан Краев напоследък там е страхотна величина. Неслучайно е титуляр в националния отбор и Левски дава мило и драго да го задържи.

В защита също има сработеност и стабилност. Вижда се, че "сините" имат стил, макар и още да не е напълно изчистен, така че, не мога да кажа, че тимът е зависим от Уелтън. Няма спор, той има голямо влияние върху представянето, но имат и други оръжия", каза още Кременлиев.

Запитан дали философията на Нестор Ел Маестро и Николай Костов отговаря на имената ЦСКА и Левски, той отсече: "При всички случаи. Доколкото виждаме, и ЦСКА, и Левски демонстрират непримиримост, нападателен футбол. Каквото и да си говорим, тези стилове отговарят на двата отбора. Не може грандовете да излизат да се защитават или да паркират рейса, както се казва, срещу който и да е. Не им отива". А ето какво каза за двата тима и за крайния резултат Георги Дерменджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички