Безидейна продукция между ЦСКА и Македония ГП остави драмата за София


Безидейна продукция между ЦСКА и Македония ГП остави драмата за София
Снимка: LAP.bg

5743 0

ЦСКА не успя да победи Македония Гьорче Петров в първия мач от втория предварителен кръг в Лигата на конференциите. Двата тима не успяха да си вкарат попадение, като в срещата липсваха сериозните опасности пред една от двете врати. "Армейците" изиграха второто полувреме с човек повечe, тъй като Матеус от северномакедонския тим бе изгонен след два жълти картона. Той получи втория в добавеното полувреме на първата част, след като съдията прецени, че играчът е настъпил грубо Махмутович.

"Армейците" бяха сочени за фаворити преди срещата, но така и не успяха да покажат нещо стойностно по време на срещата. Те контролираха топката в 60% от срещата и бяха по-агресивния тим, но креативността около наказателното поле липсваше. В същото време "червените" бяха неубедителни в дефанзивен план, а в средата на терена често се стигаше до груби грешки.

Двата тима си размениха по шест голови положения, като дори домакините стигнаха до попадение в началото на втората част, но то дойде при спряна игра, след което бе отменен. В средата на втората част Саша Илич пусна доста свежи офанзивни футболисти, но липсата на идеи и добри опити продължаваше и така се стигна до нулево реми.

Втората среща, в която ще се реши кой измежду двата тима ще продължи към следващата фаза на турнира, e насрочен за 28 юли на стадион "Българска армия" в българската столица.

Първо полувреме:

Началото на срещата е дадено, като първи с топката е ЦСКА. "Червените" осъществяват преса от първите секунди, но към третата минута по-опасните атаки са към вратата на Бусато.

Именно и след 180 секунди игра капитанът на "армейците" Иван Турицов получи жълт картон, тъй като фаулира противников играч пред наказателното поле на българите. 

Около седмата минута българският гранд също получи право да изпълнява статично положение в противниковата половина. Изпълнението на Шопов доведе единствено до корнер, след който домакините развиха изключително опасна атака. 

Топката бе избита от наказателното поле посока центъра на игрището. Турицов посрещна с къс пас към младият Шопов, който бе подложен на преса и загуби. Двама от Македония ГП се впуснаха в остро нападение, но изпратеният удар бе силен, но много неточен.

В 25' идва първата почивка за вода. Срещата се играе при около 40 градуса. До този момент липсват чистите положения, ЦСКА е малко по-настоятелен, но в същото време и личат грешки в дефанзивната игра на българския клуб.

В 27-ата минута "червените" получиха ново статично положение, след като Назон бе фаулиран. Вион центрира отлично, но Гарсез не успя да отклони добре и топката излезе в аут.

В следващите минути двата тима си размениха по едно опасно положение, но играта изглежда безидейна. 

В 3-минутното добавено време на първата част домакините остават с човек по-малко. В 46-ата минута офанзивният футболист Матеус от Македония ГП получава втори жълт картон, след като настъпи Махмутович.

Второ полувреме:

Втората част започва отново по-агресивно за ЦСКА, докато домакините са решили да бъдат по-дефанзивни, тъй като вече са с играч по-малко на терена. 

В 50-тата минута Македония ГП успяха да стигнат до попадение, но при спряна игра и така то бе отменено. Междувременно се усеща доза напрежение на терена, което води до нарушения, накъсване на играта и лоши отигравания.

8 минути след началото на второто полувреме дойде и първият точен удар в мача. Той бе дело на появилият се от резервната скамейка Лазар Туфегдчич, който стреля в целта след добро центриране, но 22-годишният Стефковски отрази. 

"Червените" продължават да атакуват, като Саша Илич освежи възпитаниците си с още няколко смени. Юга и Кръстев се появиха в игра. Първият бързо изпрати първия си удар в срещата, но и той като много други - не намери рамките на вратата.

В 67-мата минута домакините развиха атака по десния фланг, завършила с центриране, на което "червените" защитници не реагираха. Така се стигна до опасен удар от играч на северномакедонския тим, но за пореден път не намери целта. 

Четири минути преди края на редовното време Калоян Кръстев можеше да накаже противника, но опитът му бе неточен. Той засече с глава центриране от левия фланг, но не по най-добрия начин. 

В петата минута от добавеното време домакините получиха "златен шанс", но и той бе пропилян. Де Нойер направи нарушение на границата на наказателното поле, домакините решиха директно да стрелят след съдийския сигнал, но топката не попадна в очертанията на вратата.  

Стартови състави:

Македония ГП: Стевковски, Илиевски, Личина, Мишевски, Зука, Емини, Адем, Алековски, Да Силва, Гюргевики, Стойковски

ЦСКА: Бусато, Турицов, Кох, Махмутович, Де Нойер, Жеферсон, Вион, Шопов, Гарсес, Морено, Назон

Преди мача:

"Армейците" ще се опитат да атакуват за трети пореден сезон групите на европейските клубни турнири, след като участваха в тези на Лига Европа и дебютния сезон на Лигата на конференциите.

Възпитаниците на Саша Илич стартираха с победа и равенство в българския елит, а сега ще се опитат да се поправят след неубедителната игра при визитата на Локомотив София през уикенда. Това обаче няма да се случи лесно, тъй като адска жега ги очаква в северномакедонската столица. Очакват се около 40 градуса.

"Червените" няма да може да разчитат на българският национал Георги Йомов, както и на лекуващият контузия Марк-Емилио Папазов. Отборът е определян за фаворит в срещата, а капацитетът на съоръжението, което ще приеме срещата е изкупен напълно. Около 60 български привърженици ще подкрепят ЦСКА.

Северномакедонският клуб завърши на четвърто място през изминалата кампания в местното първенство, като натрупа сериозна разлика пред петия. Тимът обаче не може да се похвали със сериозни европейски триумфи, докато в летните проверки успя да натрупа 3 равенства и 2 загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички