Соломон-Отабор: В Англия ми казваха да напусна България след расисткия скандал


Соломон-Отабор: В Англия ми казваха да напусна България след расисткия скандал

20756 0

Един от чуждестранните футболисти в ЦСКА - Вив Соломон Отабор, призна, че е бил убеждаван от мнозина свои познати в Англия да напусне България. Това се е случило след расисткия скандал по време на евроквалификацията България - Англия през октомври 2019 година. Тогава крилото се е прибирал в Лондон след участие в първия си международен мач с тима на Нигерия.

"Не гледах мача, но когато слязох от самолета, телефонът ми започна да звъни. Всички ме питаха дали това се случва и с мен. Призоваваха ме да се прибера в Англия и да се разкарам от България. Бях изненадан, защото дотогава не се беше случвало такова нещо. Това бяха някакви глупави хора, невежи, които нямат знание и образование", коментира Соломон-Отабор пред "The Guardian".

Крилото разказа и за момента, в който сам стана обект на расистки обиди - в двубоя за Купата на България срещу Арда. Впоследствие клубът от Кърджали беше глобен с 37 500 лева. "Алармирах, когато чух тези звуци към мен от феновете на Арда, беше труден момент. Получавах агресивни обиди, а един фен изрече думи, които аз не мога да кажа. Най-лошото е, че съм сам тук. Не съм живял в друга страна преди и не се усещам много комфортно. Просто се затварям в себе си и оставам вкъщи", посочи Соломон-Отабор.

"Не съм имал проблеми на улицата в София или нещо подобно. Мисля, че това идва от главите на хората. В клуба ми всички са фантастични. ЦСКА е страхотен отбор с голяма история и всеки се гордее с него. Уважаван е и такова е масовото мислене. Всички са мили и приветливи, но има и глупави хора, които съсипват тези неща", каза още футболистът. Наскоро се появи информация, че ЦСКА няма да привлича повече чужденци (подробности тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ангел на седмицата


"Първо спасете сина ми": Бившият кечист Шад Гаспард се удави в САЩ

Известният американски кечист Шад Гаспард се е удавил в Калифорния. Смъртта му бе официално потвърдена от...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама