Александър Томов: Борисов непрекъснато се бърка в собствеността на клубовете


Александър Томов: Борисов непрекъснато се бърка в собствеността на клубовете
Снимка: Правителствена пресслужба

9015 0

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов смята, че политиците са причина за драматичните събития в родния футбол. Според Томов премиерът Бойко Борисов постоянно се бърка в собствеността на клубовете и вероятно това е причината за решението на Васил Божков да джироса акциите на Левски на министър-председателя.

"Нямаше нужда от всичко това. Левски има голяма маса фенове и специалисти, които ще решат проблема. Премиерът няма право да става собственик, той можеше директно да даде акциите на феновете или на Павел Колев", започна Томов в предаването "Лице в лице" по bTV. "Без силни ЦСКА и Левски не може да има силен български футбол и това си личи от последните години. Дай боже двата отбора най-после да се стабилизират", добави той.

"За сетен път се доказва, че намесата на политиката в съдбата на големите футболни клубове, която през последните 10 години е доста активна, води до такива драми и такива комични истории. Сегашният премиер и правителството непрекъснато се бъркат в това кой да е собственик. Може би и затова Божков направи този "жест", коментира Томов.

"Хубаво е да не се отива на варианта "спасител-бащица". При втория ми път в ЦСКА направихме опит за акциониране по модела на Арсенал, продажба на акции на феновете, но това не беше успешно, тъй като не събрахме необходимите пари. Вторият вариант е да има повече заможни акционери, плюс фенове на тима като Тръст "Синя България". Така се прави връзка между любовта на феновете и клуба", смята бившият бос на ЦСКА.

Междувременно от ЦСКА 1948 призоваха за обединение между техния клуб и този на ЦСКА-София (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички