Александър Станков: Не са само треньорите виновни, длъжностите в ЦСКА са размити


Александър Станков: Не са само треньорите виновни, длъжностите в ЦСКА са размити
Снимка: БГНЕС

2545 0

Бившият треньор на ЦСКА, 3 пъти заемал тази длъжност - Александър Станков, разкритикува клуба заради организационната му структура. Той го направи с уговорката, че е приятел със собственика на "червените" и е казвал същите неща и на него лично.

"Нещата са много комплексни и дълбоки, не може да се търси вината само в треньорите. Някои хора трябва да поемат своята отговорност. За мен от години длъжностите в нашия клуб са размити и няма точно определен профил кой за какво отговаря, за да поеме своята отговорност. Нещата на организационно ниво и в структурата на клуба не изглеждат по най-добрия начин.

Но това е лично мое мнение, има си собственик, който определя политиката. Най-лесно е да се говори, когато си извън клуба, но това е моят роден отбор и мисля, че мога да изкажа мнение. Мен също ме боли от тази ситуация", заяви Станков пред "Тема спорт".

"Отново се повтарям, че основната причина за несполуките на отбора не са треньорите. Всеки човек в клуба трябва да поеме своята отговорност. Естествено, треньорът винаги обира негативите, но това виждаме, че не променя случващото се. Всеки в клуба трябва да има точно определена функция, да знае правомощията си. Кой в ЦСКА отговаря за селекцията, на кого да се търси отговорност?", продължи той.

"На ЦСКА му отива по-различна визия, друг начин на управление, съвсем различна стратегия. Не крия, че съм добър познат, бих казал приятел, със собственика на клуба, сега има и други хора в управлението и това, което казвам сега, съм му го казвал и на него. Нещата не стоят добре

Трябва да се вземат генерални решения на високо ниво. На ЦСКА подхожда да има цялостна стратегия, подреден екип, визия, за да може клубът да тръгне напред. Дори и малко да се забавят резултатите, трябва да се тръгне в правилната посока", каза още треньорът. По-рано и Георги Илиев-Майкъла зададе "неудобни" въпроси към управата на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички