Албентоса: От ЦСКА ми казаха, че клубът може да фалира


Албентоса: От ЦСКА ми казаха, че клубът може да фалира
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

2016 0

Бившият капитан на ЦСКА Раул Албентоса заяви, че ръководството на клуба му е казало, че има опасност клубът да изчезне заради лошата ситуация след пандемията от коронавирус. Испанецът призна, че затова е взел решението да прекрати договора си и да се откаже от дължимите му заплати, тъй като е много благодарен на "червените".

"Получих обаждане от собствениците и те ми казаха, че клубът преминава през сериозна финансова ситуация и че може да има лоши последствия. Че ако всичко остане същото, отборът може да изчезне, нещо, което е доста вероятно. Казаха ми, че трябва да намалят заплатите и да прекратят договорите. Аз, като капитан и знаейки, че съм един от най-високоплатените, реших да им кажа, че ще прекратя договора си и няма да искам пари за тази и следващата година. Те винаги са се отнасяли добре с мен и исках да им направя хубав жест. Загубих пари, да, но го направих, за да избегна изчезването на клуба", заяви Албентоса пред изданието EL ESPAÑOL.

"Беше необходимо да се помогне на клуба да се изправи и да продължи напред. Историята, гербът и феновете са преди всичко. Хората, които са цял живот в клуба, феновете на този исторически клуб... Те не могат да спрат да се радват на тима си, защото някои футболисти не искат да помогнат на отбора. Това бе най-малкото, което можех да направя за тях. В началото имах съмнения дали да премина в ЦСКА, но всичко беше прекрасно", каза още защитникът. Бъдещето на спортния директор на "червените" - Кристиано Джарета, също е неясно (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички