В ЦСКА отбелязват 43 години от успеха над Байерн за КЕШ


В ЦСКА отбелязват 43 години от успеха над Байерн за КЕШ
Снимка: БГНЕС

872 0

На днешната дата през 1974 година ЦСКА изиграва един от най-паметните мачове в Европа. След елиминирането на Аякс съперник в четвъртфиналите за Купата на европейските шампиони е бъдещият носител на трофея Байерн. В първия мач на "Олимпиящадион" в Мюнхен ЦСКА отстъпва на германския колос с 1:4.

Реваншът в София обаче предлага едно от най-силните представяния на армейците в Европа и само късметът спасява немците от елиминиране. Пред 70 хиляди зрители на стадион "Васил Левски" ЦСКА e на крачка от подвига, въпреки че срещата тръгва зле и Брайтнер открива от дузпа. След това обаче червените тотално надиграват германския тим, в чийто редици са Сеп Майер, Франц Бекенбауер, Паул Брайтнер, Герд Мюлер и Ули Хьонес. Резултатът е изравнен в 41 минута с гол на Божил Колев, а Денев веднага след почивката води мача до пълен обрат.

Следват неспирни атаки към вратата на Байерн, но уникалните намеси на Сеп Майер и страничните греди спасяват немците след удари на Димитър Пенев, Аспарух Никодимов и Стефан Михайлов. След срещата Франц Бекенбауер не пести комплиментите за представянето на ЦСКА и определя Георги Денев като неуловим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички