Стана ясно какво застопори плановете на ЦСКА за нов стадион

Плановете на ЦСКА за изграждането на нов стадион в момента са в застой, но не по вина на клуба. Столична община разглежда около 400 възражения по проекта за развитие на Борисовата градина, който касае пряко и "червените", пише "Тема Спорт".

При настоящия план столичани няма как да правят значителни подобрения по съоръжението си. Те самите пуснаха жалба до Общината и се надяват проектът да бъде коригиран, за да позволи цялостна реконструкция на "Армията". Кога ще се случи това обаче е неясно заради големия брой възражения.

Кралев: ЦСКА може да увеличи капацитета си двойно

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви в ефира на "Нова телевизия", че теренът, на който ще бъде построен новият национален стадион ...

Застой има и около прословутите активи на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. Съдът още не се е произнесъл как ще се процедира, след като имотите край Бяла бяха обявени за собственост на фирма "Камеко". На "Армията" очакват или приспадане на стойността на земите от платените 8 милиона лева, или организиране на нов търг. "Очакваме решението на съда. Сами разбирате, че и ние не сме доволни 10 месеца след като платихме, още да не е ясно какво ще получим насреща и кога", заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов пред изданието. А какво каза наскоро Христо Стоичков по повод новия стадион на клуба вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!