Скалъпена история? Логичните "дупки" в информацията за Черно море - ЦСКА


Скалъпена история? Логичните "дупки" в информацията за Черно море - ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

24876 0

Информацията, че играчи на Черно море са играли симулативно срещу ЦСКА взриви българската футболна общестновест, а имената на въпросните футболисти бяха почернени в часовете преди двубоя срещу "червените". Илиан Илиев съобщи, че въпросните играчи, за които "24 часа" писа, че са играли симулативно, няма да играят повече за Черно море, а "моряците" излязоха с куп резерви и юноши в мача с Лудогорец.

На "Българска армия" имат право да оспорват липсата на феърплей, въпреки че причината ЦСКА да не е шампион е изцяло в отбора, а от Черно море имат да дават страшно много обяснения относно драмата, разиграла се на стадион "Тича".

Като за начало, футболистите на Черно море са били подложени на унищожителен срам. Ако във Варна са имали съмнения за играта им срещу ЦСКА, трябваше да подадат сигнал до БФС, УЕФА и прокуратурата в страната, която да проведе разследване по случая. По информация на SportLive.bg, до УЕФА не е постъпвал какъвто и да е сигнал за играта на Черно море срещу ЦСКА.

Втори изключително важен фактор е датата, на който е проведен детекторът на лъжата. Това се е случило на 24-и май - в деня на срещата срещу Лудогорец. Логичните въпроси тук са два - защо подобни действия се извършват в деня на последния мач от сезона. И защо детекторът на лъжата не е проведен скоро след срещата с ЦСКА, която се игра на 04.05 - 20 дни преди двубоя с Лудогорец?

ДОПЪЛНЕНИЕ: Последната информация на Sportal.bg сочи, че седмица по-рано е играчите са минали полиграф с психолози от МВР, които са установили, че играчи лъжат. Въпросите обаче остават - защо тестовете не са направени непосредствено след мача с ЦСКА, както и каква е причината резултатите от теста на представителите на МВР да са ясни преди седмица, но да бяха съобщение часове преди мача?

Да не забравяме, че от Черно море не опровергаха информацията, че играчите не са издържали детектора на лъжата. Дори шестимата футболисти са изгонени от отбора. Днес обаче стана ясно, че Иван Дюлгеров, Георги Илиев, Петър Витанов, Георги Китанов, Виктор Генев и Пламен Димов всъщност са издържали теста, проведен от фирма със седалище в София. Следвателно - след като резултатите са били категорични, защо шестимата са били извадени от отбора (подробен анализ на детектора на лъжата вижте тук).

Историята със симулативна игра на футболистите на Черно море срещу ЦСКА изглежда като зле скалъпен сценарий. Неточностите в информациите около драмата на стадион "Тича", датата на насрочения детектор на лъжата, липсата на намеса на прокуратура и УЕФА и самите резултати от детектора подсказват, че твърденията за симулативна игра са почти 100%-ова измислица, отколото реалност. Което поставя под сериозно съмнения причината Черно море да излезе с експериментален състав в най-важния мач за сезона на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички