Първата промяна в ЦСКА: Пламен Марков става изпълнителен директор


Първата промяна в ЦСКА: Пламен Марков става изпълнителен директор
Снимка: БГНЕС

4650 0

Любопитни промени предстоят в ръководството на ЦСКА. Според "Тема Спорт" досегашният спортен директор на тима Пламен Марков ще има нов, по-висок пост. Той ще стане изпълнителен директор на клуба. Предстоящите промени са станали ясни след проверка в Търговския регистър, показваща, че документите за промяната вече са входирани и се очаква всичко да бъде вписано официално до края на седмицата, най-вероятно утре.

Марков ще замени на поста Трифон Попов, който може да се върне на работа в Литекс, където бе президент от 2008 до 2016 г.

Освен това "червеният" клуб ще има и изцяло нов Съвет на директорите. В него освен Марков ще попаднат Искра Григорова и военният Фильо Филев. Всички досегашни членове ще бъдат освободени - Трифон Попов, Румен Константинов и Андон Димитров. Промените ще влязат в сила след вписването им в Търговския регистър.

ЦСКА ОБМИСЛЯ РАЗДЯЛА С ТРИМА ФУТБОЛИСТИ

Марков бе назначен за спортен директор през лятото на 2015 година, след като Гриша Ганчев се ангажира с ЦСКА. В новата си роля той ще се разписва под всички официални документи на клуба като договори на футболисти, такива, свързани с лицензирането на клуба и други.

Бившият халф игра с голям успех 10 години за ЦСКА -от 1975 до 1985-а, след което бе трансфериран във френския елитен Метц. Бил е треньор на "червените" през есента на 1995 г. и между 4 април 2006 г. и 12 март 2007 г. Под негово ръководство отборът печели Купата и Суперкупата на България през 2006 година. Марков е последният национален селекционер, извел България до голям форум - Европейското първенство в Португалия през 2004 г.

Вчера почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев анонсира, че предстоят промени в клуба. Кои равнища още ще засегнат те - четете в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички