Али Соу измъкна трета поредна победа за ЦСКА


Али Соу измъкна трета поредна победа за ЦСКА
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4905 0

ЦСКА победи Славия с 1:0 в двубой от 16 кръг на Първа професионална лига.  Единственото попадение в срещата отбеляза Али Соу, който донесе трета поредна победа за "червените". В края на двубоя Славчо Шоколаров бе изгонен, а в добавеното време Емил Стоев нацели страничната греда и пропусна да донесе точка за "белите".

Така отборът на Милош Крушчичима 31 точки и на 8 точки пред петия Славия. Лудогорец е лидер с 39 точки, Локомотив Пловдив втори с 36 и Левски с 35, но "орлите" и "сините" са с мач по-малко.

ЦСКА започна малко по-активно срещата, но без да създаде опасности пред вратата на Георгиев. В 6' Емил Виячки срещу Брадли Мазику вляво по нападението на "червените". От фаула обаче не се стигна до нищо опасно, а и бе отсъден фаул срещу вратаря. В първите 20 минути от срещата не бе създадено нито едно голово положение.

В 22' Петър Занев стреля опасно от фаул по земя, но Георгиев изби топката в корнер, от който не се стигна до нищо интересно пред вратата на "белите". 4 минути след това Албентоса спря обещаваща атака на Славия, но реферът прецени, че бранителят не заслужава официално предупреждение.

В 36' Рубен Пинто стреля от дистанция, но стражът на Славия успя да се справи и да избие топката. Минута след това гостите стигнаха до една от редките си атаки, която обаче бе провалена от странно действие на Галин Иванов в наказателното поле. В 39' опита да центрира в наказателното поле, но след рикошет топката се удари в напречната греда. В 45' се стигна до страхотен шанс за ЦСКА след центриране на Тиаго. Топката стигна до Раул Албентоса, който засече с крак, но Георги Георгиев улови топката. Също така бе и отсъдена правилно засада.

Първата опасност за втората част бе пред вратата на домакините. Йомов бе оставен непокрит и стреля с глава от наказателното поле, но много неточно. След това ЦСКА вдигна оборотите и създаде няколко положения. В 52' Евандро премина през Шоколаров в наказателното поле на Славия и центрира успоредно за Али Соу. Той обаче бе спрян от Христо Попадийн и Милен Гамаков. В 58' удари на Пинто и Отабор бяха блокирани.

В 66' домакините стигнаха до първо попадение. Петър Занев центрира от фаул и я достави за Али Соу. Гамбиецът се извиси и отправи удар с глава, а Георги Георгиев не успя този път да отрази удара. В 77' влезлият като резерва Малинов стреля диагонално, но покрай вратата. В 84' и гостите имаха своя шанс, като Кирилов се освободи и стреля, но Бусато улови. Отново стражът на домакините спаси отбора си в 86', когато спаси удар на Галин Иванов.

Две минути преди края реферът даде червен картон за Славчо Шоколаров, който срита Жеферсон, докато беше на земята, изпусна нервите си и Драганов го изгони. В добавеното време на срещата Резервата на "белите" Емил Стоев отправи силен и плътен удар, а топката се отби в десния страничен стълб на Густаво Бусато.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: 13. Бусато, 19. Турицов, 25. Албентоса, 11. Занев, 18. Мазику, 26. Антов, 6. Пинто, 14. Отабор, 20. Тиаго, 22. Соу

СЛАВИЯ: 13. Георгиев, 4. Патев, 15. Виячки, 38. Гамаков, 83. Попадийн, 33. Иванов, 8. Шоколаров, 10. Карабельов, 35. Йомов, 23. Узунов, 11. Кирилов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В състава на Милош Крушчич ще се завърне Кристия Малинов, който пропусна мача с Етър заради вирус, а след това на "Тича" се появи като резерва и откри резултата в 88-ата минута. Отдясно в отбрана Пламен Гълъбов ще стартира за 4-ти пореден път. Той бе определен за заместник на контузения Турицов, но пък се представи добре при 0:1 от Локо Пд, 4:0 над Етър и 2:0 над Черно море.

Извън групата освен намиращите се отдавна в лазарета Бикел и Енрике ще останат също Давидов и Юрич. Руският халф, също като Малинов и Кери преди, е пипнал вирус. Така или иначе Давидов оставаше извън 18-те заради липсата на паспорт от ЕС. Юрич пък все така е измъчван от мускулен проблем и още се готви по индивидуална програма. Евандро също е получил лек здравословен проблем и може да остане извън 11-те. Славия пък е в серия от пет мача без загуба и ще се опита да запази положителната тенденция. Треньорът Златомир Загорчич няма големи проблеми със състава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички