Проектът за план на Борисовата градина възпира ЦСКА за изцяло нов стадион


Проектът за план на Борисовата градина възпира ЦСКА за изцяло нов стадион

5022 0

Проектът за план на Борисовата градина, който касае пряко ЦСКА, ще бъде представен на обществеността днес. Интересите на клуба за изграждане на нов стадион обаче са сериозно нарушени по силата на проекта, така че "червените" ще вземат мерки по въпроса, пише "Тема Спорт". Ситуацията пред изданието разясни адвокат Станислав Трендафилов, който работи активно с ЦСКА.

"Този проект за план изобщо не е безобиден. Там са заложени параметрите, които впоследствие трябва да залегнат в окончателния план. За нашия стадион "Българска армия" са предвидени само временни конструкции и козирки. Очевидно нашият интерес е нарушен. И не само нашият, но и общественият. Видяхте проектите за нов стадион, които сме подготвили. Такова съоръжение ще бъде от полза не само за ЦСКА, но и за София и цялата страна. Така че този проект за план, който е публикуван, грубо нарушава интереса на ЦСКА. Вместо да се направи нов стадион на мястото на стария, е предвидено да се слагат само някакви козирки, което е просто невъзможно да се случи. При този план на Борисовата градина няма как да направим модерно съоръжение. Ние ще възразим срещу плана и се надяваме да се вземат мерки", каза Трендафилов.

"Както виждате, третият проект, който показахме за "Армията", е съобразен изцяло с парковата среда. Нашите ходове по отношение на плана най-вероятно ще ги направим публични. Нужно е да се изгради ново съоръжение със същите параметри. Идеята е да приема мачове от евротурнирите, а и да е вариант при кандидатура за европейско първенство. В България трябва най-после да имаме стадион, който да се доближава до модерните съоръжения на континента. Не говорим за английски тип, но такова съоръжение, каквото да осигурява максимален комфорт за цялото семейство, а да има и търговска площ. Да дойдеш и да си прекараш целия ден на стадиона. Сега го гледам плана и е абсурдно. Нужно е "Армията" да заприлича на съоръжение от 21-ви век, а не на такова от края на 70-те години. Няма смисъл да държим стадиона в едно и също състояние от 4 десетилетия насам. Ако настоящият план не се измени, ще бъде невъзможно да изградим ново съоръжение", допълни юристът. Вижте първите проекти за нов стадион на ЦСКА в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


"Жена без класа": Съсипаха гаджето на Роналдо, след като се пусна по гол з**ник в Instagram

Половинката на Кристиано Роналдо - Джорджина Родригес, явно не издържа вече мерките по време на пандемията,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама