ЦСКА и Столична община може и да се разберат за новия стадион?


ЦСКА и Столична община може и да се разберат за новия стадион?
Снимка: Оф. сайт на Литекс

6483 0

ЦСКА и Столищна община все пак може и да се разберат относно промените, планирани за стадион "Българска армия" от сегашното ръководство на клуба. На тази мисъл навежда изказване на единия от собствениците на "червените" - Гриша Ганчев, пред "Капитал". Припомняме, че кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че Общината няма да позволи и един сантиметър разширение на стадиона. Ганчев заяви, че са склонни да останат в сегашните си рамки, но с изцяло ново съоръжение.

"Ние категорично не искаме да излизаме от рамките на настоящата чаша (пространството, върху което е разположен стадионът - бел. ред.). Няма да допуснем изсичането на нито едно дърво или храст", заяви за "Капитал" бизнесменът. Клубът е представил пред публиката три примерни дизайна, но се разработват още два - от американски и белгийски архитектурни бюра.

В ЦСКА показаха, че са готови да дадат сериозен отпор на всякакво друго развитие, което не позволява изграждането на нов стадион. "Няма друг вариант. Това е теренът на АС-23, чийто наследник е ЦСКА. Няма да отидем другаде", категоричен бе Ганчев.

Той обяви пред изданието, че вече има осигурено финансиране за проекта - 10 милиона евро собствени средства и 20 милиона от датски инвестиционен фонд. В момента стадионът е собственост на "Сердика спортни имоти" ЕАД под шапката на спортното министерство, а ЦСКА има договор за наем за 10 години срещу 62 000 лева без ДДС на месец и задължителна инвестиционна програма от 1.1 милиона лева (без ДДС). Вижте тук трите примерни дизайна за нов стадион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички