Фандъкова: Няма да позволим и сантиметър разширение на стадиона на ЦСКА


Фандъкова: Няма да позволим и сантиметър разширение на стадиона на ЦСКА

4404 0

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви пред bTV, че не е против плановете на ЦСКА да строи нов стадион, но категорично няма да позволи някой от стадионите в Борисовата градина да бъде разширен.

"Стадионите имат своето място в градината, но в никакъв случай да не се разширяват. Постигнали сме съгласие със спортния министър да няма и един сантиметър разширение", обясни тя в предаването "Тази събота".

В същото време адвокат Станислав Трендафилов обясни, че от столичния клуб са готови да вложат 30 милиона лева за планираните промени по стадиона. Те искат новият "Българска армия" да има 25 000 места. Проектът им предвижда изцяло подземни паркинги. Трндафилов заяви, че босът на ЦСКА Гриша Ганчев е готов да даде ход на промените, когато му позволят да строи.

В предаването стана ясно, че има граждани на столицата, които възнамеряват да инициират провеждането на референдум за преместването на стадионите от Борисовата градина. А какво каза спортният министър по казуса със стадиона вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Радослав Цонев - един чист неизказан талант, лъв и бомбаджия в Италия

  В последните 4 години полузащитникът Радослав Цонев кръстосва италианските терени и, тъй като игра...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама