Пламен Марков: Сигурни сме, че ще получим базите


Пламен Марков: Сигурни сме, че ще получим базите
Снимка: БГНЕС

1114 0

"Ние не само сме уверени, ние сме сигурни, че ще получим на бъдещия търг тези бази, за да ги експлоатираме и то за дълго време", обяви изпълнителният директор на ЦСКА-София Пламен Марков по повод предстоящия търг за стадион "Българска армия" и спортната база в Панчарево.

Днес Марков говори на пресконференция на клубния стадион на "червените", на която бе представен новият спонсор на тима - кафе "Баристо". Директорът на "армейците" говори по най-актуалните теми около отбора - базите, емблемата и евролиценза.

"Разбира се, че сме уверени и това е причината да се правят тези много сериозни инвестиции, свързани с реконструкция на базата в Панчарево, на цялата ремонтно-строителна дейност, свързана с развитието на нашия отбор. Ако имаше и капка съмнение, мисля, че всички щяха да го усетят. Що се отнася до намеренията на други клубове към базите, не бих искал да коментирам, защото това са виждания на всеки един субект, който може да проявява такива претенции, но ние не само сме уверени, ние сме сигурни, че ще получим на бъдещия търг тези бази, за да ги експлоатираме и то за дълго време", коментира той.

"Мисля, че има резултат от този търг, подробности за това не мога в момента да говоря, по простата причина, че те са свързани с нашите финансови благодетели, собствениците на клуба, които могат и знаят кога да вземат решения, свързани с плащането към съответните институции", каза Марков по повод емблемата.

"Аз мисля, че винаги в ЦСКА се търси нещо, което да създаде някаква новина, да бъде провокативно, и това е вече от много години наред. Може би от промените в нашата държава ЦСКА е обект на постоянно търсене на сензации, на новости. Много опити се направиха нашия клуб да бъде унищожен, да бъде смачкан, да не съществува. Той мина през години на сериозни катаклизми, на сериозни трудности, но вярвам, че през последните 1-2 години наистина се вижда, че клубът стъпва здраво на земята, без задължения. Много ми се иска тази тенденция да продължи. В случая е нещото, което е единствено. Емблемата, ако няма отбор, тя няма стойност. Ако ЦСКА е загубил своята идентичност, а има само емблема, не мисля, че тя ще бъде решаващият фактор, който ще доведе до развитие на нашия клуб. Ангажирам себе си с това мнение, важно е какъв отбор има, важно е къде е публиката. Естествено, в никакъв случай не подценявам въпроса с базите, защото трябва да има и стадиона, където отборът да се представя и да събира своите фенове", допълни той. Марков сподели, че се надява през следващия сезон ЦСКА-София да участва в евротурнирите.

"На този въпрос може само УЕФА да отговори към момента. Естествено, че клубът предприема мерки, в посока, че нашият отбор догодина да участва в евротурнирите. Вярвам, а и силно желаем това нещо да се случи, така че всички наши привърженици да бъдат удовлетворени. ЦСКА винаги е показвал, че има едно силно присъствие, когато е участва в турнирите на УЕФА и в това отношение той е клубът, който е постигнал най-големи резултати в Европа, така че това не подлежи на съмнение. Надявам се, че това нещо ще успее да бъде преодоляно през тази година, ще успеем да стигнем до някакво споразумение с УЕФА, така че през 2018-та година нашият отбор да участва".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички