Новият в ЦСКА вкарал 2 гола сериозно болен, за да впечатли първия си клуб

Новият нападател на ЦСКА Фейвер Меркадо (очаква се всеки момент да подпише с тима) е бил твърде изобретателен и целеустремен като юноша. Точно това му е позволило да стартира футболната си кариера и да сбъдва мечтите си една по една.

SportLive.bg научи, че колумбиецът е впечатлил първия си професионален клуб по много любопитен начин. 19-годишният тогава Меркадо решава, че трябва да впечатли треньора на Депортес Киндио Нестор Отеро, който е щял да присъства на негов мач. Има един малък проблем - нападателят е болен, и то от варицела. Но скрива това, излиза на терена срещу отбора на Америка и вкарва два гола.

В ЦСКА чакат нов нападател от Южна Америка

ЦСКА чака нов нападател да пристигне в София до часове. Най-вероятно става въпрос за южноамериканец, и по-конкретно - колумбиец, пише "Тема Спорт...

"Този ден се събудих с варицела, но не казах нищо. Когато разбраха, ме извадиха от терена, но вече бях вкарал два гола. Нестор Отеро ме видя и след това, когато през януари се върнах, ми каза, че трябва да се явя на предсезонната подготовка в Киндио. Така започна моята история", споделя Фейвер.

27-годишният играч, който е голмайстор на колумбийското първенство, признава, че не му е било никак лесно да постигне това, заради голямата конкуренция, която има в другите отбори. При това той не е само футболистът с най-много голове, а и с най-много асистенции.

Голямата мечта на колумбиеца обаче е да играе в Европа.

"Искам да продължа да празнувам головете си извън Колумбия. Но това се постига с работа и всеотдайност", признава голаджията, който вече е в София и може да започне да мисли върху следващата си голяма цел. Предишната е почти изпълнена.

Още по темата

Please select answer!