Настъпва часът на истината за Берое и ЦСКА


Настъпва часът на истината за Берое и ЦСКА

832 0

Часът на истината за Берое настъпва днес на "Армията", където тази вечер заралии гостуват на ЦСКА. Полуфиналът реванш за Купата на България започва в 20:00 часа и ще е най-посетеният двубой от началото на сезона. Стадионът бе напълно разпродаден за отрицателно време.

"Червените" имат психологическото предимство, след като изненадващо, но напълно служено победиха с 2:0 в първия сблъсък.  Те ще се опитат да удължат и рекордната си серия от 35 поредни победи във всички турнири, която вече 11 месеца е непокътната - започна с 3:1 над Литекс в А група на 31 май.

Този път пред Христо Янев няма никакви кадрови проблеми за разлика от първия двубой. Тогава часове преди сблъсъка заради контузия от групата отпадна Момчил Цветанов. Сега лявото крило е възстановено, но в последните 15 дни е провел само 3 пълноценни тренировки и най-вероятно ще остане резерва, пише "Тема спорт".

Така Янев на практика ще използва абсолютно същия състав, който победи Берое с 2:0 в Стара Загора. Под рамката отново ще е Анатоли Господинов, а на левия бек се очаква пак да бъде предпочетен Кикарин пред Виктор Райчев. Както и в първия двубой при отсъствието на Цветанов сред стартовите 11 отдясно ще е позициониран Николай Цветков, а отляво - Станислав Маламов.

В лагера на Берое този път са амбицирани да се отсрамят и да постигнат пълен обрат срещу ЦСКА. Залогът за заралии е много висок, тъй като отпадане от третодиви-зионен тим навръх 100-годишнината ще бъде голямо петно. За важността на двубоя говори, че Петър Хубчев, който водеше тима повече от 3 години, бе уволнен веднага след поражението от ЦСКА. Така на мястото му дойде помощникът Пламен Липенски. Той вдигна отбора с две убедителни победи В А група - 3:1 и 5:2. Успех с подобен резултат на "Армията" ще класира Берое на финала.

Досега Липенски успяваше да внесе по някоя изненада в стартовата си единайсеторка. Можем да очакваме подобно нещо и днес. Най-големите колебания на специалиста са свързани със защитата. Причината е наказанието на твърдия титуляр Венцислав Василев. До последно под въпрос ще бъде и националът Атанас Зехиров, който лекува контузия. Ако той не бъде на линия, като десен бек ще започне Емин Ахмед. За партньор на Иво Иванов в центъра ще се разчита на Георги Динков или Илия Миланов. Очаква се в халфовата линия да се завърне Джоман и той да играе заедно с Елиаш. Липенски не смята да променя нападанието, което отбеляза пет гола на Локо Пд на върха на атаката ще е Исмаил Иса, зaд него ще действа Георги Божилов, а по крилата - бившите играчи на армейците Неманя Милисавлевич и Спас Делев. Не бива обаче да се изключва и съвсем различна свежа идея на треньора, която да изненада ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички