Наказанието на ЦСКА - като конспирацията на алчните цветари


Наказанието на ЦСКА - като конспирацията на алчните цветари

1497 0

В последните дни името на ЦСКА все повече се асоциира с това на Барселона. За съжаление, в случая не става въпрос за футболните достойнства на терена, а за това, че и на двата клуба беше отнето правото на трансфери до 2016 г.

Каталунците приеха доста философски новината и приключиха въпроса, след като от пресслужбата обявиха, че "трябва да прегледат дейността на клуба през последните години, но въпреки това ще се обърнат към Арбитражния спортен съд в Лозана". Всички на "Армията" обаче бяха на другия полюс - съзряха голяма конспирация.

Ситуацията прилича малко на тази, в която зачеркналите романтиката песимисти наричат любовта по следния начин: "Голяма конспирация на алчните цветари".

В случая нямат нищо общо продавачите на цветя, които стават по тъмно, за да заредят магазинчетата си със свежи и красиви растения, но думата "алчност" е доста актуална през последните години на стадион "Българска армия".

Благодарение на наказанието на ФИФА, което на пръв поглед изглежда шокиращо за "червената" общност в България, безразборното прахосване на финансови средства в клуба ще спре.

На ЦСКА и родния футбол не му трябват десетки чужденци със съмнителни и безобразни качества, които изкарват 2-3 месеца на гурбет в тима, а след това отново се връщат във футболната анонимност.

Примерите са много, но един от по-пресните е с двамата играчи на Насионал (Мадейра) Бруно Морейра и Ревсон. Преди да подпише с ЦСКА Морейра се подвизаваше предимно във втория отбор на португалците. За периода 2012-2014 г. той има едва... 12 мача за представителния тим на Насионал. Почти идентична е и визитката на Ревсон.

Едва ли заплатата им по време на периода в клуба от Мадейра е била по-голяма от тази на двама цветари, докато в ЦСКА тя е била с пъти по-висока.

Да не говорим, че поиграха в няколко мача в "А" група като преотстъпени. В това няма нищо нередно, но няма смисъл да привличаш играчи под наем, които би трябвало да са без пари, но за тях да платиш сума, с която спокойно може да се вземе горе-долу приличен футболист за нашите стандарти.

ЦСКА се различава изключително много и по друг показател от Барселона. Каталунците винаги крият възнагражденията на футболистите си. От "Армията" обаче не спират да се бият в гърдите каква прозрачност има в клуба. Чудесно, таванът на заплатите е 15 000 лева, но никой не споменава какви траншове получават играчите. С траншовете сумата може и двойно да нарасне.

Така че това наказание на ФИФА идва оздравително за "червения" клуб, който все още не може да намери генерален спонсор и живее на изпарения. Ще бъде излекувана болестта на нерентабилното прахосване на левове, а клубът може да хвърли поглед и към собствените си кадри. Ще разполага и с достатъчно месеци да изгради отбор с настоящите футболисти.

Още повече, че от "Армията" всяко лято твърдят, че правят нов тим, на който му трябва време, за да се сработи и да мачка в "А" група и евротурнирите.

Само по време на официалното представяне през юли с екипа на "армейците" излязоха на терена 11 нови попълнения (двама българи и 9 чужденци). А след това бяха привлечени и още играчи...

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички