На 99% ясно е кой ще води ЦСКА в Лига Европа


На 99% ясно е кой ще води ЦСКА в Лига Европа
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5746 0

Люпко Петрович ще е начело на ЦСКА в евротурнирите. Това е сигурно на 99%, твърди "Тема Спорт". Това е основното желание и приоритет на ръководството. Шефовете на "Армията" искат да привлекат още един треньор в щаба, който да води заниманията, а задължително условие пред този наставник е да се съгласи да бъде в екип със сърбина.

На практика Петрович ще е незаобиколим фактор в щаба. В ЦСКА тази година са предпочели да не правят експерименти с назначението, а да заложат на изпитания специалист в евротурнирите. Люпко изведе Цървена звезда до КЕШ през 1991 г., а записа и успешни международни участия начело на Левски и Литекс. Много малка е вероятността ЦСКА да се насочи към опитен специалист, а Петрович да е само консултант на ръководството.

Почти сигурно в клуба ще се привлече млад български наставник. Завъртя се името на Христо Янев, който беше начело на ЦСКА от лятото на 2015 г. до август 2016 г. и след това през май 2018 г., за да довърши сезона след напускането на Стамен Белчев.

"Червените" ще стартират евроучастието си от първия кръг на Лига Европа. Жребият е на 19 юни (сряда), а двубоите са на 11 и 18 юли (четвъртък). Преди година ЦСКА проби до третия кръг на Лига Европа, където бяха спрени от ФК Копенхаген. Столичани стартират подготовка на 9 юни (неделя), но се очаква още преди това ЦСКА да обяви кой ще води отбора през следващия сезон. Вижте какво е било условието на Белчев, за да се върне в ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички