ЦСКА преговаря с ганаец от Серия Б


ЦСКА преговаря с ганаец от Серия Б
Снимка: Getty Images/Guliver

3376 0

Селекцията в ЦСКА скоро може да бъде допълнена с ганайски халф, който има мачове и като централен защитник. Ръководството на "червените" преговаря с 26-годишния Брайт Адае, който става свободен агент, съобщава "Тема Спорт". В последните 5 сезона той е носил екипа на втородивизионния Асколи.

Футболистът е получил предложение да удължи контракта си, но все още не е дал отговор, че ще го направи. В Италия пък са убедени, че Адае ще продължи кариерата си на "Армията" заради Кристиано Джарета. Шефът на гранда от София е бил директор на играча в Асколи и отлично познава качествата му.

Брайт Адае е роден на 19 декември 1992 година, висок е 185 сантиметра, може да играе като дефанзивен халф и централен защитник. Той е привлечен през лятото на 2010 година от Парма. Така и не изиграва мач за този тим. Преотстъпван е последователно в испанския Тераса, Кротоне, словенския Горица и Губио. През лятото на 2014-а подписва за 2+1 години с Асколи. След като изпълнява контракта си, подписва ново споразумение, което изтича и той става свободен агент.

"Асколи му предложи договор, според който Адае ще получава по 130 хиляди евро на година. Играчът обаче има далеч по примамлива оферта - от българския ЦСКА", твърди www.cronachepicene.it. Изданието допълва, че "червените" са му предложили 3-годишен договор, според който ще получава по 200 хиляди евро на сезон. За неговото привличане е настоял именно Кристиано Джарета.

ЦСКА вече направи четири трансфера. Клубът привлече защитника Петър Занев, двама халфове - италианеца Диего фабрини и руснака Денис Давидов, както и шотландския нападател Тони Уот. Новите на "Армията" се очаква да бъдат 6 или 7. Вчера се появи слух, че "червените" следят и халф от Серия А. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички