Мен ме е възпитала улицата, призна си Тончи Кукоч


Мен ме е възпитала улицата, призна си Тончи Кукоч

6389 0

През последните дни информацията за близък трансфер на хърватския защитник Тончи Кукоч в Динамо (Киев) придобива все по-реалистична форма.

"Предложението на Динамо е на бюрото ми. Чакам мениджърът ми да реши кой вариант е правилен. Ако премина в Киев, ще бъде голямо събитие", обобщи дългите дни на преговори, за които се спекулираше, самият играч.

Но, след като разсея съмненията около една от въпросителните около него, със следващата фраза Кукоч застави феновете на Динамо да си задават нови въпроси. "Ако остана в ЦСКА, след това ще стана шампион и ще получа повиквателна за националния отбор", каза той.

Остава загадка действително ли футболистът мисли, че трансферът му в киевския клуб ще му попречи да привлече вниманието на треньорския щаб на Хърватия?

На украинските фенове името на 24-годишния Тончи Кукоч не им говори много. Идват им на ум асоциации с неговия знаменит сънародник Тони Кукоч - бивш баскетболист, златните години на когото преминаха в Чикаго Булс.

В действителност между тях има повече общи неща, отколкото изглежда на пръв поглед, защото футболистът е племенник 46-годишния Кукоч. Въпреки това, за разлика от легендарния си чичо, Тончи още не е постигнал впечатляващи постижения.

Кариерата си футболистът започва в родния си град Сплит, където от 2009 до 2013 защитава цветовете на местния Хайдук и от време на време скитосва под наем. През 2011 година записва три мача за младежкия национален отбор.

Кукоч се изявява основно като ляв бек, но ако е необходимо, може да играе и по цялата дължина на левия фланг. Впечатляващите му габарити (80 кг. с височина 189 см.), от една страна му дават предимство пред съперника в борбата за топката, но от друга - не му позволяват да покаже висока скорост. Левичар по природа, той умее да дава дълги пасове, а също така може да изпълнява нелошо наказателни удари.

През сезон 2013/14 хърватинът е част от участника в Серия Б Бреша, който напусна, за да се развива и да попадне в националния отбор. Според друга версия истинската причина за напускането на Кукоч е конфликт със старши треньора.

Каквато и да е истината, на 7 август младият бек подписва договор с ЦСКА за 2 години, а малко по-късно - на 22-ри август, отбелязва първия си гол за новия си отбор.

Голът във вратата на Марек от град Дупница беше истински празник за окото и футболистът веднага се обърна към селекционера на Хърватия Нико Ковач. "Треньор Ковач, пише той на страницата си във Фейсбук. - Аз съм най-добрият ляв бек в Хърватия. Не искам да стоя в сянка, а искам да се изявявам на терена. Време е да ми обърнеш внимание!".

Е, както можете да видите, човекът не страда от излишна скромност и слага думите в джоба си. И съвсем скоро разбрахме, че не би имал нищо против и да размахва юмруци на терена. След мача през ноември срещу Славия бившият вратар на България Георги Петков беше принуден да бяга от ядосания Кукоч в тунела. Според Тончи, който получи за тази изява лишаване от права за два мача, 38-годишният вратар му е казал нещо много оскърбително.

Всъщност, самият играч не се отличава с излишна толерантност. Като пример - той с радост сравми Динамо (Загреб) (традиционен съперник на неговия бивш клуб Хайдук (Сплит) с вируса Ебола, когато на грандът не му се удаде да играе в групите на Лига Европа. "Къде е разликата между Ебола и Динамо?, написа той във Фейсбук. - В това, че в Европа би трябвало да се боят от Ебола".

Хърватинът също така си позволява да отправя критически нападки и към колегите си. Неотдавна той обвини нападателя на Байерн Роберт Левандовски в плагиатство. Виновно за това бе селфито на фона на феновете на тима, което нападателят си направи, няколко дни след като такава снимка си направи и Кукоч. "Очаквам, че утре подобно нещо ще направи и Меси", иронично отбеляза Тончи.

Своята сложна природа, както и невероятния брой татуировки по тялото си, футболистът обяснява с трудното си детство. "Мен не ми трябва да се уча. Мен улицата ме е възпитала", призна той в едно от интервютата си.

Както можете да видите, личността Тончи Кукоч е доста противоречива. Въпреки това, кормилото на Динамо държи Сергей Ребров, който вече успя да се докаже като тънък психолог, освен всичко друго. Няма съмнение, че в случай на осъществяване на трансфера, наставникът ще съумее да намери подход към защитника, за да пренасочи неговата неимоверна енергия в конструктивна посока.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички