Лудогорец наказа детинска грешка на Китанов и си тръгна с трите точки от "Българска армия" (ВИДЕО)


Лудогорец наказа детинска грешка на Китанов и си тръгна с трите точки от "Българска армия" (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

6211 0

Шампионът на България Лудогорец спечели първия си мач за сезон от Първа професионална лига, след като се наложи с минималното 1:0 при гостуването си на ЦСКА на "Българска армия". Единственото попадение в срещата бе дело на Мисиджан минути след началото на второто полувреме, като вратарят на "червените" допусна груба грешка и подари победата на гостите.

30' преди края на срещата за втори жълт картон бе изгонен Кевин Меркадо, който се опита да спечели дузпа за своя тим.

Това бе втори пореден мач, в който играчите на Стамен Белчев не успяват да постигнат победа, след като в първия кръг направиха 1:1 със Славия.

Срещата започна с две груби отигравания на Станислав Манолев и Николай Бодуров, а атмосферата на стадион "Българска армия" е подобаваща за дерби от този калибър.

На загрявката преди срещата Рубен Пинто е получил травма, като неговото място в стартовите 11 е заето от Давид Симао.

Кишада първи опита да застраши вратата на Китанов, но ударът му от разстояние премина над вратата на ЦСКА.

Грубата игра на "червените" продължи и заслужено в 9' Манолев получи жълт картон, след като с ръка свали Мисиджан на земята при пробив на играча на "орлите".

В 24' Лукоки се възползва добре от подхлъзване на Бодуров и остана очи в очи с Китанов, но стражът на 31-кратните шампиони реагира добре и опази вратата си.

Като по чудо в 37' ЦСКА не поведе в резултата, след като при центриране от дясно топката се озова в Меркадо, той стреля, но право в тялото на Броун.

След натиска през първите 45', втората част започна кошмарно за ЦСКА. Диагонално подаване към Върджил Мисиджан бе пресечено от Китанов, който обаче изпусна кълбото, а атакуващият футболист на шампионите внимаваше, догони топката и я вкара технично във вратата на ЦСКА.


0-1 Virgil Misidjan Goal Bulgaria Premier... by claytonashurst

В ответната атака "червените" можеха да изравнят, след като Манолев центрира от дясно, но ударът на Меркадо с глава премина над вратата.

В 59' домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Кевин Меркадо опита да спечели дузпа за своя тим. Главният съдия Ивайло Стоянов реши, че футболистът заслужава жълт картон, който бе втори за него, с което участието му в мача приключи.

5' преди края на срещата Джонатан Кафу можеше да реши всичко в срещата, но ударът му с глава премина в страни от вратата на Китанов.

Преди мача

Шампионът на България Лудогорец гостува в София днес на ЦСКА, който през миналата кампания завърши на втора позиция. 

Треньорът на "червените" Стамен Белчев ще може да разчита на Фернандо Каранга, който се възстанови от контузия и ще води атаката срещу "орлите". Густаво Кулма обаче остана извън групата на тима. 

Георги Дерменджиев няма проблеми с контузени играчи, като се очаква да заложи на същите футболисти, които през седмицата надиграха Жалгирис с 4:1 и се класираха за следващия предварителен кръг на Шампионска лига.

Състави:

ЦСКА: Китанов, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков, Симао, Малинов, Десподов, Рафаел, Меркадо, Каранга

Лудогорец: Броун, Лукас Саша, Пластун, Терзиев, Натанаел, Анисе, Кампаняро, Лукоки, Жоао Паоло, Мисиджан, Кишада

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички