Лудогорец с 80 милиона приходи за 2016, ЦСКА-София с големи загуби, Левски все още без отчет


Лудогорец с 80 милиона приходи за 2016, ЦСКА-София с големи загуби, Левски все още без отчет

2988 0

Отборът на Лудогорец очаквано е декларирал най-големи приходи в родната Първа професионална лига за изминалата 2016 година. Разградчани са единственият клуб, който е обявил печалба от около 4 млн. лева за 2015-а и 2016 г. Приходите от този период възлизат на умопомрачителните 80 млн. лева.

Българският шампион инвестира и 15 милиона лева в новата си футболна база, а в рамките на 12 месеца от 2015 до 2016 година, тимът е увеличил разходите си за заплати на служители и играчи, както и премиите за участието в Шампионска лига. Преди 2 години клубът плаща 15 милиона лева за заплати, а през последната година те са набъбнали до 24 милиона.

Тимовете, които инкасират най-големи загуби са Черно море и ЦСКА-София, които според отчетите си, са на загуба съответно с 50 милиона и 5 милиона.

Тимовете на Берое и Славия може да се каже, че са на 0, след като старозагорци имат загуби в едва 40 хиляди, а в тима от "Овча Купел" те са още по-малки - 21 хиляди. Пирин и Нефтохимик пък отчитат загуби по около 400 хиляди лева.

Левски, както и двата пловдивски отбора - Ботев и Локомотив, са клубовете в Първа лига, които не са публикували годишните си финансови отчети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички